motion banneri

Vancouverin olympialaisten uusintatestien dopingepäily ampumahiihdon MM-mitalistilta

Teja Gregorin. Kuva: NordicFocus

Teja Gregorin. Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen olympiakomitea teki mittavan Vancouverin olympialaisten dopingnäytteiden uusintatestin syksyllä. KOK tiedotti tuolloin, että yhden urheilijan näyte tuotti positiivisen tuloksen.

Nyt kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on tiedottanut, että Slovenian Teja Gregorin on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon Vancouverin olympialaisten dopingepäilyn takia. Dopingnäytteestä löytyi merkkejä kehon kasvuhormonin tuotantoa parantavista aineista (GHRP – 2 metabolite). Aiemmin KOK tiedotti, että se löysi kolmesta eri näytteestä jälkiä dopingaineista ja ne kaikki olivat samalta urheilijalta.

Talviolympialaisissa 2010 Gregorin sijoittui yhteislähtökilpailussa viidenneksi ja yhdeksänneksi sekä takaa-ajossa että pikakilpailussa. Normaalikilpailussa hän oli 36:s ja viestissä yhdeksäs.

Seuraavissa olympialaisissa Gregorin otti pronssia takaa-ajokilpailussa. Vuoden 2012 MM-kilpailuissa hän oli sekaviestissä hopealla. Vuotta ennen Vancouverin olympialaisia slovenialainen otti hopeaa MM-kisojen normaalikilpailusta.

Kansainvälisen olympiakomitean paneeli käsittelee Gregorinin tapausta marraskuun lopussa. Tämän jälkeen kansainvälinen ampumahiihtoliitto päättää mahdollisista omista jatkotoimista.

Gregorin on 37-vuotias. Viime kaudella hän oli ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailussa 30:s.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri