swix asut banneri

Rovaniemellä voittoon hiihtänyt Mononen: "Tilanne on paljon parempi kuin viime vuonna"

Laura Mononen hiihti vahvasti Rovaniemen Suomen Cupissa. Kuva: Touho Häkkinen

Laura Mononen hiihti vahvasti Rovaniemen Suomen Cupissa. Kuva: Touho Häkkinen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen piti kovinta vauhtia Rovaniemen Suomen Cupin kuuden kilometrin perinteisen väliaikalähtökilpailussa. Mononen nappasi voiton seitsemän sekunnin erolla ennen Kerttu Niskasta.

- Oli ihan hyvää menoa, parempaa kuin viime vuonna. Tuntui että pääsi jo alusta lähtien kilpaa hiihtämisen makuun. Viime vuonna tuntui, että lämpesin vasta viimeisillä kilometreillä. Tilanne on paljon parempi kuin viime vuonna. Pystyin hyvin tekemään koko matkan hommia, Mononen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Mononen saapui monen muun hiihtäjän tavoin Rovaniemelle suoraan Lapin lumilta.

- Oloksella oli tosi hyvät olosuhteet treenata. Ei ollut paljoa pakkasta ja hiihdin pitkää lenkkiä rauhassa yksin. Se helpottaa jos on hyvät olosuhteet, ei tarvitse pientä rinkulaa pyöriä monen muun kanssa. Se on paljon stressittömämpää.

NiskanenKerttuTKerttu Niskanen. Kuva: Touho Häkkinen

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen avasi kilpailukautensa Rovaniemellä.

- Hirveän tuntuista, jos suoraan sanon. Ei ollut helppoa missään vaiheessa. Toivotaan, että kunto ei ole sitä, mitä se tuossa oli. Odotin avauksesta tuntemuksilta vähän parempaa kuitenkin. Mutta ei ole tehoja vielä alla, joten toivotaan että kisojen myötä vauhti löytyy.

Huomenna Rovaniemellä kilpaillaan takaa-ajot. Naiset hiihtävät vapaalla hiihtotavalla yhdeksän kilometriä.

- Lähden huomenna ajamaan Lauraa nälkäisesti takaa, katsotaan miten käy. Latu on aika helppo ja lenkki lyhyt ja erot olivat tänään pieniä, niin saadaan varmaan porukalla hyvä kisa aikaiseksi, Niskanen ennakoi huomista.

Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarinen hiihti kilpailussa kolmanneksi. Eroa Monoseen kertyi 13 sekuntia.

- Oli jo hyvää menoa. Jouduin muistuttamaan itseäni useampaan otteeseen kisan aikana että rauhoitu, liuku on se millä mennään eteenpäin, ja että tämä on hiihtokisa eikä juoksukisa. Mutta hyvään suuntaan ollaan menossa.

-Meri Maijala

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri