swix asut banneri

Hakalalle tärkeä onnistuminen Vuokatissa – Kittilä hiihtää lauantaina sprinttiä vanhasta muistista

Maija Hakala oli paras suomalainen Vuokatin Skandinavia Cupin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Maija Hakala oli paras suomalainen Vuokatin Skandinavia Cupin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Maija Hakala oli parhaana suomalaisena neljäs Skandinavia-cupin avauspäivänä Vuokatissa.

Hakalan lisäksi vapaan normaalimatkoilla kymmenen joukkoon selvisivät yhdeksänneksi sijoittunut Heini Hokkanen ja suomalaismiesten parhaana yhdeksän norjalaisen jälkeen kymmenenneksi sijoittunut Kusti Kittilä.

Hakala hävisi kilpailun voittaneelle Tiril Udnes Wengille 24,7 sekuntia. Palkintokorokesija jäi vain 1,4 sekunnin päähän.

- Alku oli tosi tahmeaa, ensimmäisellä kierroksella ajattelin, että en pääse kovaa ollenkaan. Kun aloin kuulla, että kymppisakkiin onkin mahdollisuus, sain ehkä enemmän itsestäni irti, Hakala kertasi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hakala piti kilpailua tärkeänä onnistumisena.

- Viime vuosi oli vaikea, mutta koko alkukauden kisojen ajan olen kokenut, että menee parempaan suuntaan. Pystyin kovassa kisassa taistelemaan näin, hän jatkoi.

Hakalan tarkoitus on hiihtää Skandinavia Cupissa kaikki kilpailut, myös sprintin, jonka radan hän uskoo sopivan myös normaalimatkojen hiihtäjälle.

KittilaKustiSkanCupVuokatti1512SHLKusti Kittilä Vuokatin ladulla perjantaina. Kuva: Heidi Lehikoinen

Kittilältä mukava hiihto - Lepistön vapaa mennyt eteenpäin

Miesten vapaan 15 kilometrillä norjalaiset dominoivat kilpailua, kun peräti yhdeksän kärki tuli vuonomaasta. Kisan voittaja Daniel Stock onnistui voittamaan viime vuonna maailmancupin osakilpailun Pyeonghangin esiolympialaisissa helmikuussa. Toiseksi tullut Sindre Björnestad Skar on niinikään maailmancup-voittaja ja edusti maataan Lahden MM-hiihdoissa. Skar jäi Stockille 10 sekuntia. Jan Jenssen oli kolmas.

Kusti Kittilä hävisi Stockille 48,5 sekuntia.

- Ihan mukava hiihto. Raskas rata, lyhyet nousut, mutta pitkät työpätkät. Huomenna sprinttiä vanhasta muistista ja perinteisen normaalimatka sunnuntaina. Näissä kisoissa on tärkeä hiihtää hyvin ja näyttää omaa parastaan, Kittilä tuumi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kittilä oli viime vuosikymmenellä Suomen parhaita sprinttihiihtäjiä kiertäen maailmancupia. Sittemmin paremmat tulokset ovat tulleet pidemmillä matkoilla.

Viime viikonvaihteessa Davosin maailmancupissa omaa menoaan harmitellut Lauri Lepistö oli toiseksi parhaana suomalaisena 31:s. Hän hävisi voittajalle 1.34,2 ja löysi kisastaan paljon hyvää.

- Ihan hyvä veto. Ensimmäinen kierros oli aika rento, mutta jotenkin onnistuin väsyttämään itseni. Kymppiin asti jaksoin hyvin, viimeinen vitonen oli aika taistelua, Lepistö sanoi.

Hän on huomannut vapaan hiihdon menneen eteenpäin harjoituskauden aikana, mutta kunto ei ole vielä riittävällä tasolla, jotta koko 15 kilometriä menisi kovaa.

Lauantaina Vuokatissa kilpaillaan vapaan sprintit.

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri