KU Rollerski 550x90px

Video: Nokialaislupaus vaatii Olympiakomitealta 150 000 euron apurahoja!

Antti Teisala Olympia Sport TV:n haastattelussa.

Antti Teisala Olympia Sport TV:n haastattelussa.

Talviolympialaiset 2018 järjestetään Etelä-Korean Pyeonchangissa 9.-25. helmikuuta. Lajeina ovat alppihiihto, ampumahiihto, curling, freestylehiihto, jääkiekko, kaukalopikaluistelu, lumilautailu, ohjaskelkkailu, pikaluistelu, maastohiihto, mäkihyppy, yhdistetty, rattikelkkailu, skeleton sekä taitoluistelu.

35-vuotias nokialainen urheilijalupaus Antti Teisala putosi neljä vuotta sitten Sotshin kisakoneesta viime hetkillä. Nokian Pyryssa jääkiekon Suomi-sarjaa tuolloin pelannut Teisala pyrki Leijonien olympiajoukkueeseen, mutta joutui lopulta lukemaan Teksti-TV:ltä, että hän ei ole joukkueessa. Etenkin Nokialla tuo farssi herätti paljon närää.

Moni Kestävyysurheilu.fin lukija saattaa muistaa Teisalan viime vuoden helmikuulta, jolloin hiihtomaajoukkueen ulkopuolelle Lahden kotikisoista jätetty nuorukainen kritisoi voimakkaasti hiihtomaajoukkueen valmennusjohtoa. Tuo haastattelu katsottavissa tästä.

Nyt Teisala kohahduttaa jälleen talviurheilukansaa, sillä hän tavoittelee paikkaa Suomen olympiajoukkueessa - ja vieläpä kaikissa 15:ssa lajissa! Tämä käy ilmi pienillä resursseilla pyörivän urheilukanava Olympia Sport TV:n tekemässä erikoishaastattelussa, jossa nuorukainen kertoi suunnitelmistaan.

– Kolaus oli kova silloin, mutta siinä varmaan menestyjät mitataan, että jäätkö sä rypemään siihen vai jatkatko sä eteenpäin uusin tavoittein. Silloin olin tosiaan hiuskarvan varassa pääsystä jääkiekkojoukkueeseen ja nyt olen lisännyt lajikirjooni kaikki muutkin lajit, jolloin tietysti kokonaistodennäköisyys kisoihin pääsyyn kasvaa, ynnäilee Teisala videolla.

Teisala vaatii Suomen Olympiakomitealta peräti 150 000 euron apurahoja. Nimittäin olympiatason urheilijoille on lajista riippuen maksettu usein 5 000, 10 000 tai 15 000 euron tukirahoja. Jos Teisala pääsisi mukaan kaikkiin lajeihin, niin esimerkiksi tuolla kymppitonnin apurahalla Olympiakomitea todella olisi nuorukaiselle pystyssä 150 000 euroa.

Olympiakomitean päättäjiä ei yritetty tavoittaa kommentoimaan tätä jupakkaa.

Katso video:

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri