KU Swix Pro 550x90px

Iivo Niskanen on Vuoden Urheilija 2017

Iivo Niskasen voittotuuletus Lahden MM-kisoissa. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskasen voittotuuletus Lahden MM-kisoissa. Kuva: NordicFocus

Hiihdon maailmanmestari Iivo Niskanen on Vuoden Urheilija 2017. Niskanen voitti Lahden MM-kisojen 15 kilometriä perinteisellä sekä hiihti Sami Jauhojärven kanssa pariviestin MM-pronssille.

Niskanen voitti äänestyksen selvästi ennen tennispelaaja Henri Kontista. Niskanen sai äänestyksessä 4313 ääntä ja 266 ykkössijaa. Kontinen saalisti ääniä 3528 ja ykkössijoja 127 kappaletta.

- Tämä valinta tuntuu paremmalta kuin ensimmäinen kerta. Ei sen takia että olen yksin, mutta parin välivuoden jälkeen on kiva palata takaisin huipulle. Tehdä se uran ehkä tärkeimmässä paikassa. Olin useamman vuoden haaveillut siitä, että pystyisin 1. maaliskuuta 2017 voittamaan maailmanmestaruuden perinteisellä. Palauttamaan ilon suomalaiselle hiihtokansalle, Niskanen sanoi kiitospuheessaan.

Niskanen voitti Vuoden Urheilija-palkinnon toista kertaa. Vuonna 2014 hän jakoi palkinnon yhdessä Sotshin olympialaisten parisprintin joukkuekaverinsa Sami Jauhojärven kanssa.

- Järjestän varmaan sitten oman gaalani tässä myöhemmin, kun vuoden puolisoa, vuoden yhteistyökumppaneita ja vuoden tukijoukot palkitaan. Valmentaja saikin jo omansa. Kiitos etenkin teille, jotka olivat mukana vaikeinakin vuosina, Niskanen jatkoi.

Krista Pärmäkoski sijoittui urheilutoimittajien äänestyksessä neljänneksi. Kaisa Mäkäräinen oli seitsemäs, Lotta Lepistö kahdeksas ja Matti Heikkinen yhdeksäs.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit