KU Rollerski 550x90px

Tour de Skiltä putoaa kaksi etappia pois

Cologna intro080112 hemmersbachEnsi kauden Tour de Skistä on tarkoitus tehdä kaksi etappia lyhyempi kuin mitä se oli tänä talvena. Ensi talvena Tour de Ski koostuisi seitsemästä etapista ja uutena maana mukaan tulisi Sveitsi.

Cologna080112 hemmersbachNäillä näkymin Dario Cologna pääsisi hiihtämään kotikaupungissaan ensi talven Tour de Skillä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusEnsi kauden Tour de Skistä on tarkoitus tehdä kaksi etappia lyhyempi kuin mitä se oli tänä talvena. Ensi talvena Tour de Ski koostuisi seitsemästä etapista ja uutena maana mukaan tulisi Sveitsi.

Tänä talvena ei ole lainkaan arvokisoja ja niinpä Tour de Ski oli ennätyspitkä koostuen peräti yhdeksästä etapista. Nyt FIS suunnittelee pudottavansa kaksi etappia pois, yhden takaa-ajokilpailun ja yhden väliaikalähtökilpailun. Näin ensi talven Tour de Skin olisi tarkoitus koostua seitsemästä etapista.

Tour käynnistyy ensi vuonnakin prologilla ja luultavasti edelleen Oberhofista, vaikkakin on kuulunut huhuja Oberhofin pudottamisesta Tourin kisapaikkakuntien joukosta.

Uutena maana mukaan tulee Sveitsi, jossa käydään Dario Colognan kotikaupungissa Val Müstairissa sprinttikilpailut. FIS:n maastohiihtovastaava Jürg Capol on jo pitkään halunnut saada Tour de Skin kotimaahansa Sveitsiin ja nyt hän näyttäisi onnistuneen tavoitteissaan. Perinteiseen tapaan Tour de Ski päättyy Val di Fiemmen Alpe Cermisin nousuun. Val di Fiemmessä tullaan järjestämään myös seuraavat hiihdon MM-kilpailut vain pari kuukautta Tour de Skin jälkeen.

Toblach saa pitää pitkän takaa-ajokilpailunsa, mutta se tulee olemaan paikkakunnan ainoa osakilpailu ensi talvena.

Lopullinen Tour de Skin ohjelma täytyy vielä hyväksyä FIS:n kongressissa toukokuun lopulla, mutta on selvää että arvokisavuotena Tourista tulee lyhyempi kuin mitä se oli tänä vuonna.

Alustava Tour de Skin ohjelma 2012/2013:

28.12: Prologi, 2,5/3,75 km (P), Oberhof, Saksa
29.12: etappi 1, sprintti (P) Saksa, mahdollisesti Oberstdorf
30.12: etappi 2, 10/20 km skiathlon Saksa, mahdollisesti Oberstdorf
1.1: etappi 3, sprintti (V) Val Müstair, Sveitsi
3.1: etappi 4, 15/35 km takaa-ajo (V), Cortina-Dobbiaco, Italia
5.1: etappi 5, 10/20 km (P) yhteislähtö, Val di Fiemme, Italia
6.1: etappi 6, 9 km (V) Final climb Alpe Cermis, Val di Fiemme, Italia

Lähde: Sweski.com

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri