KU Rollerski 550x90px

Pitkä matkustusaika ei hidastanut Kyllöstä

Maastohiihtäjä Anne Kyllönen, 24, sivusi uransa parasta maailmancup-sijoitusta haastavista lähtökohdista.

Maastohiihtäjä Anne Kyllönen, 24, sivusi uransa parasta maailmancup-sijoitusta haastavista lähtökohdista.

Viidenneksi vapaan hiihtotavan sprintissä ehtineellä Kyllösellä oli alla raskas Tour de Ski, jolta Kyllönen palasi kotiinsa Kajaaniin maanantai-iltana. Milanoon Kyllönen matkusti perjantaina pitkän kaavan mukaan.

– Lensin perjantaiaamuna Kajaanista Helsinkiin. Siellä oli seitsemän tunnin odotus ennen lentoa Milanoon, ja siihen päälle vielä matkustus kisapaikalle. Kaikkiaan matkustin 14 tuntia, Kyllönen kertoi puhelimitse kilpailun jälkeen.

Tour de Skiltä Kyllönen palautui henkisesti nopeasti, mutta fyysinen puoli on vaatinut aikaa. Myös muutaman harjoituksen Kyllönen on tehnyt, mutta toisaalta viime torstaille suunnitellun palauttavan harjoituksen hän päätyi jättämään väliin. Tour de Skin jälkeen kajaanilaishiihtäjä on omien sanojensa mukaan lähinnä nukkunut, levännyt ja syönyt.

Milanon kilpailuissa väsymyksestä ei näkynyt merkkejä, sillä Kyllönen oli karsinnan nopein. Sekä ensimmäisellä pudotuskierroksella että välierässä Kyllönen oli omassa erässään toinen ja pääsi jatkoon ilman, että joutui jännittämään aikavertailua.

– Energiaa oli tallella finaalissakin, mutta lähdin ehkä liian aikaisin yrittämään irtiottoa, Kyllönen sanoi.

Kyllönen lähti kärkeen toisen kierroksen alkupuolella. Muu ryhmä ei yrityksestä hätkähtänyt, vaan pysyi peesissä. Voiton vei lopulta Ruotsin Ida Ingemarsdotter.

Sunnuntaina parisprintti

Pitkästä palautumisajasta Kyllönen ei pääse nauttimaan myöskään vitossijansa jälkeen. Sunnuntaina Milanossa hiihdetään parisprintti, johon Kyllönen osallistuu Riikka Sarasoja-Liljan parina.

– Kolmen joukkoon on realistiset mahdollisuudet. Se vaatii molemmilta onnistumista ja isojen kolarien välttämistä, Kyllönen linjasi.

Henkilökohtaiset kisat jatkuvat ensi viikonloppuna Viron Otepäässä. Ohjelmassa on perinteisen sprintti, jolta Kyllönen otti Rukan maailmancupissa samaisen viidennen sijan. Lisäksi Otepäässä hiihdetään kymmenen kilometrin perinteinen, jota Kyllönen pitää myös tärkeänä matkana.

Arvokisojen puuttuessa katseet kohdistuvat Tour de Skin jälkeen maailmancupiin. Siellä ovat myös Kyllösen jatkotavoitteet.

– Tavoite on olla 20 parhaan joukossa kokonaiskilpailussa, Kyllönen sanoi.

Milanon sprintin jälkeen Kyllösen maailmancup-sijoitus on 19:s.

STT–RIKU TEISKONLAHTI

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri