KU Rollerski 550x90px

Hiihdon päävalmentaja Dalen ehdotti treenejä painijoiden kanssa

milano150112hem introAnne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja sijoittuivat viidenneksi maastohiihdon maailmancupin parisprinttikilpailuissa Milanossa sunnuntaina. Miesten kilpailussa Anssi Pentsinen ja Matias Strandvall hiihtivät kuudenneksi.

milano150112hemMilanon tunnelmaa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusAnne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja sijoittuivat viidenneksi maastohiihdon maailmancupin parisprinttikilpailuissa Milanossa sunnuntaina. Miesten kilpailussa Anssi Pentsinen ja Matias Strandvall hiihtivät kuudenneksi.

Suomalaisjoukkueilla oli vapaalla hiihtotavalla käydyissä kilpailuissa eväitä parempaankin, mutta Strandvall kompuroi ja Riikka Sarasoja-Liljalta katkesi taiston tuoksinassa sauva.

–Meillä oli täydet mahdollisuudet palkintopallisijoihin, mutta korkeammat sijoitukset karkasivat Riikalle ja Matiakselle sattuneiden harmien takia, sanoi Suomen päävalmentaja Magnar Dalen STT:lle puhelimitse.

Sarasoja-Liljan sauva katkesi hänen toisella osuudellaan. Hän ei heti saanut varasauvaa käteensä, mutta pystyi kuitenkin sinnittelemään muiden hiihtäjien tuntumassa. Strandvall puolestaan kompuroi päätösosuuden alussa. Strandvallin vauhti tyssäsi, mutta hän pääsi silti melko nopeasti jatkamaan.

Dalen: Liikaa kaatumisia

Naisten kilpailun voitti ruotsalaiskaksikko Hanna Brodin/Ida Ingemarsdotter. Toiseksi sijoittui Yhdysvallat ja kolmannen sijan vei Kanada. Kyllönen ja Sarasoja-Lilja jäivät kärjestä 2,1 sekuntia.

Miesten kilvassa voiton ottivat venäläiset Aleksei Petuhov ja Nikolai Morilov. Toinen oli Ruotsi ja kolmas Italia. Suomi hävisi voittajajoukkueelle 2,3 sekuntia.

–Tämä oli ihan suhteellisen hyvä viikonloppu joukkueellemme. Olen tyytyväinen heidän asenteeseensa, Dalen totesi.

Suomalaishiihtäjille viime aikoina sattuneet kaatumiset ovat kuitenkin saaneet päävalmentajan mietteliääksi.

–Kaatumisia on toki sattunut muidenkin joukkueiden urheilijoille, mutta meidän joukkueemme pitää silti tehdä jotain välttääksemme ne jatkossa. Meille on tullut liikaa kaatumisia, Dalen sanoi.

–Sprinttikisoissa pitää hiihtää taitavasti tiiviissä ryhmässä, ja siellä tarvitaan tiettyä aggressiivisuutta sekä kehonhallintaa. Ehkä meidän pitäisi järjestää harjoitusleiri Suomen painijoukkueen kanssa. Jääkiekkoilijatkin voisivat ehkä auttaa meitä, Dalen vitsaili.

Maailmancup jatkuu Viron Otepäässä ensi viikonloppuna.

STT–TUOMAS ARKIMIES

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri