KU Rollerski 550x90px

Kaj Kunnas kävi Mika Myllylän haudalla

Urheilun uudessa makasiiniohjelmassa Urheilukatu 2:ssa toimittaja Kaj Kunnas kävi Mika Myllylän haudalla kunnioittamassa hiihtäjämestarin muistoa.

Urheilun uudessa makasiiniohjelmassa Urheilukatu 2:ssa toimittaja Kaj Kunnas kävi Mika Myllylän haudalla kunnioittamassa hiihtäjämestarin muistoa.

Vaikuttava ja koskettava hetki on katsottavissa YLE Areenasta.

Tässä vielä videon teksti kokonaisuudessaan.

"Olipa aikamoinen urheiluvuosi tuo mennyt 2011. Oli Enni Rukajärven ylivoimaa, Matti Heikkisen pöljää päivää, oli Kaisa Mäkäräisen upeaa korkeatasoisuutta, oli Leijonahurmosta, oli Mikael Granlundin ilmaveiviä. Paljon iloa, mutta myös surua. 5. heinäkuuta kouraisi syvältä. Mika Myllylä oli poissa. Olympiavoittaja Mika Myllylä, soiden yksinäinen tarpoja, oli poissa. Miksi?

Kun vuonna 2003 tapasin Mikan hänen kotonaan täällä Haapajärvellä, haastattelu venähti seitsentuntiseksi. Silloin tapasin rikkinäisen, hauraan ihmisen, joka halusi irti menneestä. Joka kaipasi apua, tukea itseinhonsa keskellä. Mikan omin sanoin: "Siellä se virtahepo istui minunkin olohuoneessani. Virtahepo nimeltä suomalaisen hiihdon doping. Jota ei saanut myöntää, jota vähäteltiin, joka kiellettiin, josta vaiettiin. Mutta kun nuo norjalaisetkin käy...."

Ei siitäkään Mika lohtua saanut. Virtahepo olohuoneessa sen kuin vaan istua möllötti. Pakahdutti mielen, tukki elämänilon, vaati ainaista huomiota. Ja sitä paitsi vaikka kaikki muut käyttäisivät, douppaisivat, miten se meidän omia sinivalkoisia hiihtotahrojamme laimentaisi?

Kun 2003 siinä Mikan oviaukossa kättä paiskasimme, sovimme, että soittaisin, että pitäisimme yhteyttä, että tulisin taas Haapajärvellä käymään. Enpä soittanut. Enpä auttanut ajamaan virtahepomörköä pois. Enpä tullut käymään. Nyt tulin. Liian myöhään."

Lähde: YLE Urheilu

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri