swix asut banneri

Eberhard voitti miesten yhteislähtökisan Kontiolahdella

Julian Eberhard. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Julian Eberhard. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Martin Fourcade vankisti otettaan uransa seitsemännestä ampumahiihdon maailmancupin mestaruudesta sunnuntaina Kontiolahdella.

Alkuviikon vatsataudista kilpailukuntoon toipunut ranskalainen sijoittui Kontiolahden yhteislähdössä toiseksi ja kasvatti cupissa etumatkansa 43 pisteeseen. Fourcade ei osallistunut torstaina Kontiolahden pikakilpailuun.

Yhteislähtö alkoi takellellen, kun hän roiskaisi ensimmäiseltä ampumapaikalta kaksi hutia. Siitä alkoi nousu, kun miehiä alkoi murentua hänen edeltään sekä hiihdossa että ampumapaikoilla.

Fourcade oli ajelemassa kilpailun voittoon, kun Itävallan Julian Eberhard yllätti hänet hurjalla viimeisten kilometrin kirillään. Eberhard ohitti viisinkertaisen olympiavoittajan viimeisillä sadoilla metreillä ja voitti kilpailun 6,9 sekunnilla.

Pikakilpailun torstaina voittanut Venäjän Anton Shipulin kompuroi Fourcaden imusta sillalla juuri ennen stadionia ja kangistui kolmanneksi.

Fourcade johtaa maailmancupia 43 pisteen erolla Norjan Johannes Thingnes Böhön, joka rojahti yhteislähdön pystypaikkojen neljällä sakolla kärkitilalta 19:nneksi. Muita uhkaajia Fourcadella ei ole ennen viittä jäljellä olevaa cupin osakilpailua.

Kilpailuun ei osallistunut suomalaisia.

STT–PASI REIN

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri