swix asut banneri

Heli Heiskanen Birkebeinerrennetin 16:s - "Se oli kirjaimellisesti repun kanssa retkeilyä"

Heli Heiskanen. Kuva: NordicFocus

Heli Heiskanen. Kuva: NordicFocus

Heli Heiskanen oli jälleen paras suomalaisnainen Visma Ski Classicsin -osakilpailussa Norjan Birkebeinerrennetissä. Heiskanen sijoittui kilpailun 16:nneksi. Hän käytti 54 kilometrin matkaan aikaa kolme tuntia ja 25 minuuttia ja jäi kilpailun voittaneesta Justyna Kowalczykista reilut 19 minuuttia.

- Kisa käytiin kylmissä olosuhteissa, yöllä pakkanen oli lähennellyt jopa -30 astetta. Tiedossa oli nihkeää ja hidasta keliä. Kylmä ilma tiesi myös sitä, että yhä useampi kisaaja lähti liikkeelle tasatyönnön sijaan pidoilla, kuten minäkin, Heiskanen kommentoi.

Heiskaselle kylmä ilma tuo haasteita.

- Lihakseni eivät toimi todella kylmissä olosuhteissa ja kisa alkoi osaltani huonosti. Tätä on turha lähteä selittelemään, mutta hiihtoni oli surkeaa lähdöstä maaliin saakka, Heiskanen harmitteli.

Birkebeinerrennetissä matka hiihdetään 3,5 kilon reppu selässä. Takana on tarina 1200-luvun Norjan sisällissodasta, joissa muutaman kuukauden ikäinen prinssi Haakon piti viedä tuntureiden yli turvaan vihollisjoukoilta. Reppu symboloi prinssiä.

- Se oli kirjaimellisesti repun kanssa retkeilyä, Heiskanen heitti.

Visma Ski Classicsin seuraava osakilpailu Reidstadsloppet hiihdetään kolmen viikon päässä Norjassa. Sen jälkeen vuorossa on enää sarjan päättävä osakilpailu Ylläs-Levillä.

- Sitä ennen kisaan kuitenkin vielä ensi viikonvaihteessa Suomen Cupissa Rukalla, Heiskanen avasi.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri