KU Swix Pro 550x90px

Huikea jännitysnäytelmä! Kaisa Mäkäräinen voitti ampumahiihdon maailmancupin!

Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen voitti ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun 2017/2018. Voitto ratkesi Venäjän Tjumenin päätösosakilpailussa, kun suomalainen oli yhteislähtökilpailun kuudes.

Anastasija Kuzmina oli kilpailun 11., joten pieni piste-ero naisten välillä kääntyi suomalaisen eduksi.

Maailmancup ratkesi pitkän talven aivan viimeisillä hiihtokilometreillä äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen.
Molemmat naiset ampuivat ensimmäiseltä paikalta yhden ohilaukauksen ja jatkoivat kilpailua takajoukoissa. Toisella makuupaikalla Kuzmina ja Mäkäräinen ampuivat nollat ja naisten sijoitus nousi.

Ladulla Kuzmina vaikutti huomattavasti Mäkäräistä väsyneemmältä, mutta slovakialainen oli aavistuksen verran nopeampi ampuja. Ladulla oli kuitenkin ahdasta, eikä ohittaminen ollut mahdollista joka paikassa. Kolmanteen ammuntaan naiset nousivat kuitenkin kärkeen. Mäkäräinen ampui ensimmäiseltä pystypaikalta kaksi ohilaukausta, kun Kuzmina kiersi sakkorinkiä vain kerran. Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua ja tilanne näytti suomalaisittain huonolta.

Kova hiihtovauhti maaliin ratkaisi

Kuzmina nousi kahdeksanneksi ennen viimeistä pystypaikkaa, mutta ampui yhden sakon. Mäkäräinen tuli ampumapaikalle parikymmentä sekuntia myöhemmin. Nolla-ammunta toi vielä pienen mahdollisuuden Mäkäräiselle, sillä hän nousi ennen viimeistä hiihto-osuutta Kuzminan kantaan.

Tilanne oli silti tukala, sillä Mäkäräisen piti nostaa sijoitusta muutaman pykälän sekä jättää Kuzminan ja itsensä väliin muita urheilijoita. Huikealla viimeisellä hiihto-osuudella Mäkäräinen nousi sija kerrallaan, eikä slovakialainen kestänyt kyydissä.

Maalissa Mäkäräinen nousi kuudenneksi ja Kuzmina uupui lopulta täysin. Slovakialainen oli maalissa 11:s ja tämä riitti Mäkäräisen uran kolmanteen maailmancupin kokonaisvoittoon.

Päätösosakilpailun voitti Valko-Venäjän Darja Domratsheva, joka oli maailmancupin kokonaiskilpailussa Mäkäräisen ja Kuzminan takana kolmas.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit