KU Rollerski 550x90px

Dolomitenlauf hiihdetty

dolomitenlauf220112fel introFabio Santus ja Valentina Shevchenko hiihtivät voittoihin Dolomitenlaufissa. FIS Marathon Cupiin kuuluva 42 kilometriä pitkä vapaan kilpailu hiihdettiin 38. kerran.

dolomitenlauf220112felDolomitenlaufin voittajat Valentina Shevchenko ja Fabio Santus. Kuva:Felgenauer/NordicFocusFabio Santus ja Valentina Shevchenko hiihtivät voittoihin Dolomitenlaufissa. FIS Marathon Cupiin kuuluva 42 kilometriä pitkä vapaan kilpailu hiihdettiin 38. kerran.

Santusille voitto oli jo kolmas peräkkäinen. Voitto ei tullut kuitenkaan helpolla, sillä voittajaa selvitettiin maalikamerakuvasta, sillä Valko-Venäjän Aleksei Ivanov yritti tosissaan kurkottaa mononsa ensimmäisenä maaliviivan yli. Kolmanneksi hiihti Saksan Tim Tcharnke.

- En uskonut aamulla voittoon, sillä mukana oli niin paljon kovia hiihtäjiä. Seuraavana ohjelmassani on Marcialonga, mutta en ole niin vahva perinteisellä, joten katsotaan miten menee, kommentoi Santus.

Vaikka kilpailu hiihdettiin komeassa auringon paisteessa, eivät olot olleet helpot. Aurinkoisilla paikoilla lumi muuttui sohjoksi ja varjossa latu oli jäinen.

Naisten Voittaja Shevchenko johti alusta loppuun. Seraina Boner oli toinen ja Selina Gasparin kolmas.

- Olen todella iloinen voitosta! Kilpailu oli kova ja rata haastava sillä olosuhteet vaihtelivat niin suuresti, sanoi Shevchenko kilpailun jälkeen.

Santus siirtyi voitollaan FIS Marathon Cupin johtoon. Naisissa Sara Svendsen ja Shevchenko johtavat tasapistein.

>>Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri