KU Rollerski 550x90px

Joukkueet Moskovaan ja Rybinskiin nimetty

Feature200112hem introPäävalmentaja Magnar Dalen on nimennyt Venäjälle Moskovaan ja Rybinskiin lähtevät maastohiihtomaajoukkueet.


Feature200112hemSuomen joukkue suksitesteissä Otepäässä. Kuva: Hemmerbach/NordicFocusTulevana viikonloppuna 27.-29.1. Keuruulla hiihdetään SM-kilpailut, jonka jälkeen maastohiihdon maailmancup jatkuu Venäjällä. Moskovassa hiihdetään 2.2. vapaan hiihtotavan sprintit ja Moskovasta kiertue jatkaa matkaansa Rybinskiin, jossa 4.2. ohjelmassa miehillä 15 km ja naisilla 10 km vapaalla hiihtotavalla. Rybinskin viikonlopun kisat huipentuvat 5.2. miesten 30 km ja naisten 15 km yhdistelmähiihtoihin.

Päävalmentaja Magnar Dalen on nimennyt Venäjälle Moskovaan ja Rybinskiin lähtevät joukkueet. Moskovan sprintteihin osallistuu kuusi (6) naista ja kolme (3) miestä, Rybinskiin puolestaan lähtee yhteensä viiden (5) urheilijan joukkue.

Päävalmentaja Dalen kommentoi tulevia maailmancupin kilpailuja Moskovassa ja Rybinskissä seuraavasti:

- Venäjän kilpailuihin Moskovaan ja Rybinskiin on valittu vain kuuman ryhmän urheilijoita, tällä tavoin saamme hiukan tiukan budjettimme osalta säästettyä kuluissa. Rybinskiin lähtee vain urheilijat, joilla on tällä kaudella vastaavista kisoista top 10 – sijoituksia. Lisäksi Moskovaan ja Rybinskiin lähtee pieni huolto- ja valmennusryhmä. Matkustaminen Venäjälle on haasteellista ja raskasta, viisumiasioiden hoito ottaa oman aikansa ja osansa, lisäksi odotettavissa on taas kovia pakkasia kisojen ajaksi.

Päävalmentaja Magnar Dalenin nimeämät joukkueet:

2.2. Moskova, sprintit:

Naiset:
Mona-Lisa Malvalehto, Anne Kyllönen, Krista Lähteenmäki, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Riikka Sarasoja-Lilja
Miehet:

Matias Strandvall, Anssi Pentsinen, Martti Jylhä

4.-5.2. Rybinsk, normaalimatkat (Miehet 15 km, Naiset 10 km ja Miehet 30 km, Naiset 15 km)

Naiset:
Krista Lähteenmäki, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Riikka Sarasoja-Lilja

Miehet:
Matti Heikkinen

Moskovan ja Rybinskin osakilpailujen jälkeen maailmancup-kiertue jatkaa matkaansa Tshekin Nove Mestoon 11.-12.2., jossa lauantaina 11.2. hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla naisten 15 km ja miesten 30 km ja sunnuntaina 12.2. viestit. Päävalmentaja Dalen kertoo odottavansa Nove Meston viikonloppua mielenkiinnolla.

- Nove Meston viikonloppuna päästään pitkästä aikaa mittaamaan joukkueiden tasot viesteissä ja viestit ovat meille seuraava haaste, odotan mielenkiinnolla viikonlopun viestikilpailuja, kertoo Dalen.

-Suomen Maatohiihto ry

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri