KU Rollerski 550x90px

Skandinavia-cupissa mennään norjalaiskomennossa

Roponen12102011 introSkandinavia-cupissa on kolme turneeta takana ja Suomen, Ruotsin ja Norjan kilpailujen jälkeen mennään vahvassa norjalaiskomennossa kokonaistilanteessa. Suomalaisista parhaana on Riitta-Liisa Roponen viidentenä Vuokatin kilpailujen voitollaan.

Roponen12102011Riitta-Liisa Roponen on parhaana suomalaisena Skandinavia-cupissa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusSkandinavia-cupissa on kolme turneeta takana ja Suomen, Ruotsin ja Norjan kilpailujen jälkeen mennään vahvassa norjalaiskomennossa kokonaistilanteessa. Suomalaisista parhaana on Riitta-Liisa Roponen viidentenä Vuokatin kilpailujen voitollaan.

Skandinavia-cup kuuluu FIS:n Continental cup sarjaan ja koostuu viidestä eri tapahtumasta. Suomen, Ruotsin ja Norjan kilpailujen lisäksi Skandinavia-cupiin kuuluu myös Baltian Latvian ja Viron osakilpailut. Jäljellä on vielä vapaan sprinttiä ja yhteislähtöä Latvian Madonassa sekä perinteisen sprinttiä ja normaalimatkaa Viron Albussa.

Naisissa mennään vahvasti Norjan uuden tulokkaan Martine Ek Hagenin komennossa. Hagen johtaa pistetilanteessa yli 200 pisteellä maannaistaan Britt Ingunn Nydalia. Riitta-Liisa Roponen otti Vuokatin avauskilpailuista kaksi voittoa ja on viidentenä. Toiseksi parhaana suomalaisena on Maija Hakala kahdeksantena.

Miesten kilpailussa kilpailu voitosta on tasaisempaa. Tällä hetkellä johdossa on kokenut John Kristian Dahl ennen Didrik Tönsethiä. Norjalaise hallitsevat miesten kokonaistilannetta, sillä heillä on nelosjohto ja ainoastaan Ruotsi Fredrik Karlsson mahtuu kuuden parhaan joukkoon viidentenä. Suomalaismiehistä parhaana on Ari Luusua seitsemäntenä ja Jussi Simula on heti seuraavana eli kahdeksantena.

Suomalaisten tilannetta heikentää se, että Ruotsin kilpailujen siirtojen johdosta Åsarnan kilpailut menivät päällekkäin Suomen Cupin kanssa ja näin Ruotsin kilpailut jäivät suomalaisilta väliin.

Skandinavia-cup kokonaistilanne 2011/2012 Vuokatin, Åsarnan ja Nesin kilpailujen jälkeen.

Naiset
1. Martine Ek Hagen, Norja 460
2. Britt Ingunn Nydal, Norja 251
3. Stina Nilsson, Ruotsi 222
4. Sara Lindborg, Ruotsi 214
5. Ritta-Lisa Roponen, Suomi 200
6. Emma Wiken, Ruotsi 195
8. Maija Hakala, Suomi 155

Miehet
1. John Kristian Dahl, Norja 241
2. Didrik Tønseth, Norja 231
3. Niklas Dyrhaug, Norja 230
4. Kristian Tettli Rennemo, Norja 224
5. Fredrik Karlsson, Ruotsi 176
6. Finn Hågen Krogh, Norja 165
7. Ari Luusua, Suomi 126
8. Jussi Simula, Suomi 118

>> Pistetilanne kokonaisuudessaan

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri