KU Rollerski 550x90px

Hurjatasoinen Marcialonga hiihdetään sunnuntaina

marcialongastart intro2011 hemmersbachSki Classics hiihtosarjan toinen osakilpailu Marcialonga hiihdetään sunnuntaina 29.1. Italiassa. Matkana on 70 km ja tyylinä perinteinen ja paikalla ovat kaikki pitkien matkojen huippunimet sekä jokerina Petter Northug.

marcialongastart2011 hemmersbachMarcialongan sähäkkä startti viime vuonna. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusSki Classics hiihtosarjan toinen osakilpailu Marcialonga hiihdetään sunnuntaina 29.1. Italiassa. Matkana on 70 km ja tyylinä perinteinen ja paikalla ovat kaikki pitkien matkojen huippunimet sekä jokerina Petter Northug. Marcialonga kuuluu myös FIS Marathon Cupiin Worldloppettiin.

Tulevasta Marcialongasta on tulossa äärimmäisen mielenkiintoinen ja kovatasoinen, sillä onhan mukana myös Norjan Petter Northug ja tämä tuo ehdottomasti oman lisämausteensa kilpailuun. Paikalla ovat myös kaikki tämän hetken parhaat pitkän matkan hiihtäjät Jizerskan voittajan Stanislav Rezacin johdolla.

Tämänvuotinen Marcialonga on järjestyksessään 39. ja 7000 nopeinta ilmoittautujaa on otettu mukaan. Monen muun hiihtomaratonin tavoin myös Marcialonga oli loppuun myyty useita kuukausia ennen H-hetkeä.

Marcialongan lähtö sijaitsee Moenassa Val di Fassassa, josta ensimmäiset 20 km noustaan tasaisesti Canazeihin. Tämän jälkeen seuraavat 45 km ovat helpompaa laskettelua Molinaan ja Val di Fiemmeen ennen loppunousua Cavaleseen. Kelit ovat olleet suotuisat latujen kunnostamisen suhteen ja kaikki on kunnossa hiihtäjiä varten.

Marcialonga tulee olemaan Petter Northugin tärkein kilpailua valmistauduttaessa Vasaloppettiin. Mutta hiihtomaratonien spesialistit eivät varmastikaan tule päästämään Northugia helpolla ja hän tulee olemaan jatkuvan tarkkailun alla kilpailussa. Mielenkiintoista on myös nähdä miten Northug jaksaa hiihtää tasatyöntöä juuri Vasaloppetia ajatellen.

Muita kovia nimiä tämän vuoden Marcialongassa ovat viime vuoden voittaja Jerry Ahrlin, Dolomitenlaufin voittaja Fabio Santus, Cristian Zorzi, Oskar Svärd, Jizerskan voittaja Stanislav Rezac, Jens Arne Svartedal, Anders ja Jörgen Aukland, Börre Naess, Simen Östensen, Thomas Freimuth, Martin Koukal, Aleksei Ivanov, Petr Novak,Toni Livers, Jörgen Brink, Matthias Fredriksson, Jimmie Johnsson, Rikard ja Daniel Tynell, Marco Cattaneo, Florian Kostner, Bruno Carrara, Simone Paredi, Martin Sutter, Kasper Kokk, Pierre ja Benoît Chauvet, Geir Ludvig Aasen Ouren sekä Thomas Alsgaard. Hurja on siis nimilista tämän vuoden Marcialongassa.

Naisten lähtölistalta löytyy mm. viime vuoden voittajan nimi Seraine Boner. Hänelle kovan vastuksen antavat Sara Svendsen, paikallinen suuruus Antonella Confortola Wyat, Sabina Valbusa, Stepahnie Santer ja Magda Genuin Italiasta sekä Sandra ja Jenny Hansson Ruotsista. Ja listalta löytyy myös Tshekin vanhan hiihtäjäsuuruuden Katerina Neumanovan nimikin.

Näin kävi vuonna 2011.

Miehet: 1. Jerry Ahrlin, 2.Oskar Svärd, 3. Stanislav Rezac

Naiset: 1.Seraina Boner, 2. Sandra Hansson, 3. Susanne Nyström

>> Kisasivut

>> Lähtölistat

>> Ski Classics

>> Worldloppet

- Worlloppetin lehdistötiedote

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri