KU Motion Krista 550x90px

Team Xtra psyykkaa Northugia: Hänellä ei ole mahdollisuuksia Marcialongassa

Northug intro180112 hemmersbachMarcialongan lähestyessä ovat eri hiihtotallien edustajat aloittaneet jo psykologisen sodankäynnin keskenään. Tällä kertaa psyykkauksen keskipisteenä on luonnollisesti Norjan Petter Northug.

 

Northug180112 hemmersbachHiihtotallit yrittävät psyykata Petter Northugia ennen Marcialongaa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusMarcialongan lähestyessä ovat eri hiihtotallien edustajat aloittaneet jo psykologisen sodankäynnin keskenään. Tällä kertaa psyykkauksen keskipisteenä on luonnollisesti Norjan Petter Northug.

Yksi Northugin psyykkauksen aloittaneista talleista on Team Xtra personell, joka on yksi kovimmista hiihtomaratontalleista. Team Xtra personellin talliin kuuluvat mm. Anders ja Jörgen Aukland, Jerry Ahrlin ja Simen Östenseen.

Petter Northug ei ole koskaan hiihtänyt kilpaa 50 kilometriä pidempää matkaa ja nyt hän kokeilee onneaan Marcialongan 70 km:n kilpailussa. Team Xtran manageri Nils Marius Otterstad on kuitenkin sitä mieltä, ettei Northugilla tule olemaan mahdollisuuksia voittaa Marcialongaa. Otterstadin mukaan kaikki tulevat tekemään kaikkensa karistaakseen Northugin kannoiltaan.

– Siitä tulee kulttuurishokki. Pitkien matkojen spesialistit tietävät, että on otettava vetovuoroja päästäkseen karkuun. He tietävät, ettei Petter tule vetämään metriäkään sanoo Otterstad ViMenn.no:lle ja jatkaa.

– Siitä tulee hurjaa tykitystä alusta alkaen, koska tavoitteena on karistaa Petter alun ylämäissä. Pitkien matkojen spesialistit haluavat näyttää, ettei voi vaan tulla ja ottaa voittoa. 70 km raudanlujaa tasatyöntöä on jotain muuta kuin mihin Petter on tottunut. Ja vaikka hän on hiihtäjänä erinomainen "kokonaispaketti" en usko, että hänellä on mitään mahdollisuutta voittaa Marcialongaa tai Vasaloppetia, sanoo Otterstad.

Otterstad tietää, että Northug pitää psyykkauksesta ja sodankäynnistä ja siksi myös hänellä on pilke silmäkulmassaan.

– Petter pitää pienestä "sodasta" näin ennen kisaa ja se on kiva. Hän on fantastinen hiihtäjä ja on hienoa, että hän on mukana, sanoo Otterstad lopuksi.

Northug: Minusta on vaikeaa päästä eroon

Pikku psyykkauksesta tykkäävä Petter Northug lyö luonnollisesti takaisin Otterstadille.

– Minusta on vaikeaa päästä eroon, sanoo vastaavasti Northug ja jatkaa.

– Olen kuullut useita kertoja, ettei minulla olisi mahdollisuuksia roikkua parhaiden tasatyöntäjien perässä näissä pitkän matkan hiihdoissa, joten en ole yllättynyt, että Otterstad ottaa asian jälleen esille. Mutta se on selvää, tasatyöntö helpoissa maastoissa ei kuulu minun heikoimpiin osa-alueisiini maastohiihdossa, vastaa Northug.

Valmisteluna Marcialongaan Northug hiihtää torstaina 15 km Norjan mestaruushiihdoissa. Sen jälkeen hän odottaa mielenkiinnolla, miten Marcialongassa käy.

– Olen valmis sotaan. Mutta ennen kaikkea Marcialonga käy testivalmisteluista siihen, mitä Vasaloppetissa on odotettavissa. Voitto siellä on se suuri tavoite, sanoo Northug.

Petter Northug myöntää kuitenkin, että on olemassa kaksi syytä, miksei hän näe itseään suosikkina Marcialongassa. Ensinnä, Northug on vasta aloittanut tasatyönnön erikoisharjoittelun, kun taas pitkän matkan hiihtäjät ovat luoneet tasurin huippukunnon Marcialongaan. Toinen syy on Marcialongan pitkä ja sitkeä loppunousu, joka ratkaisee kilpailun.

– Loppuratkaisun kolmen kilometrin tasatyöntönousu mäen päälle on sellainen, mitä en hallitse. Pitäisin enemmän tasaisen nopeasta loppukiristä, sellaisesta mikä on Morassa Vasaloppetissa, painottaa Northug ViMenn.no:lle.

Lähde: ViMenn.no

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri