swix asut banneri

Maajoukkueen johto ja vaimokaan eivät saaneet Marcus Hellneriä muuttamaan mieltään – ura päättyy

Marcus Hellner Falunin maailmancup-kisassa 2018. Kuva: Modica/NordicFocus

Marcus Hellner Falunin maailmancup-kisassa 2018. Kuva: Modica/NordicFocus

Ruotsin maajoukkueen vakiokalustoon jo vuosikausia kuulunut Marcus Hellner on ilmoittanut lopettavansa hiihtouransa.

32-vuotias Hellner kertoi SVT:n haastattelussa, ettei hänellä ole enää sataprosenttista paloa panostaa kilpahiihtoon. 95 prosentin halulla ei ole hänen mukaansa järkeä jatkaa.

‒ Tämä on hyvin vaikea päätös. Hyppään kokonaan uuteen maailmaan. Tuleen kaipaamaan hiihtoa ja kaikkea, jossa olen ollut mukana. Erityisesti ihmisiä ja hiihtäjän elämää. Samalla tuntuu silti, että nyt on oikea aika, Hellner sanoo.

Hellner voitti Vancouverin olympialaisissa yhdistelmäkilpailun ja saavutti lisäksi kaksi olympiakultaa viesteistä. Oslon MM-kilpailuissa 2011 hän voitti sprinttihiihdon maailmanmestaruuden. Pyeongchangin olympialaiset tai viimeinen kilpailukausi ylipäätään eivät menneet tavoitteiden mukaan.

‒ Se ei vaikuttanut juurikaan päätökseeni. Tietysti toivoin parempaa kautta, mutta sellaista on urheilu. Aina ei saa sitä mitä haluaa. Pääasia on, että tunnen tehneeni kaiken voitavani.

Hellner kertoi jo kisakauden aikana tunteneensa, että hiihtää nyt viimeistä kilpailukauttaan. Hän ei kuitenkaan halunnut puhua asiasta kesken kauden, vaan keskittyi täysillä olympialaisiin.

HellnerMarcusRukaModicaNFMarcus Hellner ei halunnut puhua lopettamisesta vielä kilpailukauden aikana. Kuva: Modica/NordicFocus

Päätös yllätti lähipiirin

Hellnerin vaimo kannusti miestään jatkamaan.

‒ Hän sanoi, etten ole valmis lopettamaan. En tiedä, mitä hän tarkoittaa…

Myös maajoukkueen kapteeni Rikard Grip yritti ympäripuhua Hellneriä.

‒ Marcus on kova hiihtäjä ja hyvin tärkeä Ruotsin joukkueella. Tuntui, ettei hän ole aivan sataprosenttisen varma päätöksestään ja halusimme vielä keskustella asiasta, Grip sanoi. Hänestä Hellner vaikutti kauden aikana hyvin motivoituneelta.

Hellnerin kanssa keskusteltuaan Grip sanoi kuitenkin ymmärtävänsä täysin, ettei ilman täyttä motivaatiota ole järkeä jatkaa.

- Outi Hytönen

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri