swix asut banneri

Hiihdon MM-kilpailut pidetään 2023 Planicassa – norjalaiset pettyivät kansallispäivänä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Slovenian Planica isännöi hiihdon MM-kilpailuja vuonna 2023. Asia päätettiin Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kongressissa Kreikan Costa Navarinossa torstaina.

Planican lisäksi kisaisännyydestä kamppaili Norjan Trondheim. FIS:n hallituksen äänestyksessä Planica voitti Trondheimin äänin 9-6.

Sloveniassa iloittiin kisaisännyydestä. Se haki MM-kisoja myös vuosille 2017, 2019 ja 2021, mutta hävisi Lahdelle, Seefeldille ja Oberstdorfille.

- Kahdeksan kovan työn täyttämän vuoden jälkeen saamme vihdoin mahdollisuuden näyttää maailmalle, että kykenemme järjestämään upean tapahtuman, totesi Slovenian hiihtoliiton puheenjohtaja Enzo Smrekar FIS:n tiedotteessa.

FIS:n puheenjohtaja Gian Franco Kasper kehui vuoden 2023 isäntiä.

- Planica on investoinut valtavasti suorituspaikkoihin, jotka ovat pohjoismaisten hiihtolajien mittakaavassa tällä hetkellä kenties korkeatasoisimpia koko maapallolla, Kasper ylisti FIS:n tiedotteessa.

Sen sijaan norjalaisille takaisku oli toinen perättäinen. Trondheim haki MM-kisoja jo vuodelle 2021, mutta tuolloin Saksan Oberstdorf voitti isännyyden. Äänestystulos oli karvas myös siksi, että torstaina Norjassa vietettiin perustuslain päivää, joka on maan kansallispäivä. MM-kisaisännyys olisi ollut hiihtomaan juhlapäivälle upea huipennus.

Norjan hakutoimikunnan puheenjohtaja Rita Ottervik onnitteli Planicaa isännyydestä, mutta oli samalla pettynyt päätökseen.

- Aion tehdä töitä sen eteen, että yritämme vielä kerran, Ottervik käänsi katseet jo vuoteen 2025 NRK:n haastattelussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisaisännät 2011 – 2023

2011 Oslo, Norja
2013 Val di Fiemme, Italia
2015 Falun, Ruotsi
2017 Lahti, Suomi
2019 Seefeld, Itävalta
2021 Oberstdorf, Saksa
2023 Planica, Slovenia

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri