swix asut banneri

Kansainvälinen hiihtoliitto haluaa vähentää maapaikkoja toistuviin dopingrikkeisiin syyllistyvien maiden urheilijoilta

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS haluaa ottaa käyttöön yhä voimakkaampia keinoja dopingin kitkemiseksi lajeistaan. FIS haluaa vähentää urheilijakiintiöitä niiltä mailta, joiden urheilijat syyllistyvät säännöllisesti dopingrikkeisiin.

Asia nostettiin esille liiton vuosittaisessa kongressissa Kreikassa , jossa päätettiin ajankohtaisista asioista ja vahvistettiin kilpailukalentereita. FIS ei vielä tehnyt asian tiimoilta päätöksiä, eikä esimerkiksi määrittänyt sitä, miten toistuvat dopingrikkeet määritellään tai miten urheilijapaikkoja vähennetään. Asiaa puidaan jatkossa ja mahdolliset päätökset tehdään myöhemmin. Joka tapauksessa kiintiövähennykset koskisivat maailmancupia ja arvokisoja kuten MM-kisoja ja olympialaisia.

Aiemmin maapaikkojen vähennyksen on ottanut käyttöön maailman painonnostoliitto IWF, joka on määrittänyt, että toistuviin dopingkäryihin syyllistyvien maiden urheilijat saavat Tokion olympialaisiin vähemmän paikkoja.

IWF ryhtyi toimiin, sillä Kansainvälinen olympiakomitea uhkasi jopa koko lajin häätämistä olympialaisista, mikäli dopingongelmaa ei saada lajista pois.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri