swix asut banneri

Vuokatin Aateli Race -viikko kokoaa hiihtohuiput Vuokattiin jälleen juhannuksen jälkeen

Kuva vuoden 2017 Aateli Racesta. Kuva: Touho Häkkinen

Kuva vuoden 2017 Aateli Racesta. Kuva: Touho Häkkinen

Vuokatin Aateli Race järjestetään 14. kerran juhannuksen jälkeen Vuokatissa.

Kilpailu ja sen ympärille rakennettu Aateliviikko kokoaa Suomen maastohiihdon, ampumahiihdon, yhdistetyn ja hiihtosuunnistuksen huiput Vuokattiin.

- Kaksipäiväisestä kilpailusta on kasvanut viikon mittainen tapahtuma, joka kokoaa talvilajien kestävyysurheilijat yhteen. Vuokatin Aateli Race ei ole vain kisa, vaan viikko täynnä monipuolista ohjelmaa, kertoo tapahtumajohtaja Hannu Koivusalo vastaavasta organisaatiosta Vuokatti Ski Team Kainuusta.

Vuodesta 2005 kilpailtu Vuokatin Aateli Race on ollut Aino-Kaisa Saarisen hallintaa. Keväällä kansainvälisen hiihtouransa lopettanut Saarinen on voittanut Aatelin seitsemän kertaa. Kovana haastajana on toiminut ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, joka voitti kilpailun kesällä 2107. Miehissä Aatelin valtiaan taisto on tasaisempaa. Sami Jauhojärvellä ja Iivo Niskasella on molemmilla kolme voittoa, Matti Heikkisellä ja Lari Lehtosella kaksi. Heikkinen oli vuoden 2017 ykkönen.

Kilpailu alkaa tuttuun tapaan tiistai-iltana rullahiihtoprologilla "Vaaran maililla". Keskiviikkona juostaan maastojuoksut sekä hiihdetään takaa-ajolähtönä Vuokatinvaaran päälle 10 ja 15 kilometrin vapaan lähdöissä.

SaarinenAinoKaisaMakarainenKaisaAteli2018TouhoAino-Kaisa Saarinen (vas.) ja Kaisa Mäkäräinen kirivät rinta rinnan viime vuoden Vuokatin Aateli Racen maastojuoksussa. Kuva: Touho Häkkinen

Mukana ovat maastohiihto- ja ampumahiihtomaajoukkueiden parhaimmisto haastajineen, kuten myös yhdistetyn sekä hiihtosuunnistuksen urheilijoita. Useimmat lajien joukkueet A-maajoukkueista nuorten maajoukkueisiin leireilevät Vuokatissa juhannuksen jälkeisen viikon.

Nuoret, alle 18-vuotiaat, kilpailevat oman Junior Vuokatin Aateli Racen tiistaina. Kilpailu on kaksiosainen ja sisältää maastojuoksun sekä rullahiihdon.

Tapahtumaviikko ei rajoitu pelkästään huippujen kilpailuun vaan samalla viikolla järjestetään myös muuta ohjelmaa kuten valmennusseminaareja.

Vuokatin Aateli Race kilpaillaan 26.-27.6.2018

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri