KU Motion Krista 550x90px

Heikkisen kroppa ei tykkää kovaa hiihtämisestä

MattiHeikkinen intro280112Matti Heikkisen ensimmäinen miesten sarjan suomenmestaruus jäi edelleen haaveeksi tämän päivän Keuruun takaa-ajokisan jälkeenkin. Tällä kertaa kolari esti kultamitalin tavoittelun eikä Heikkinen muutenkaan ollut tyytyväinen hiihtoonsa.

MattiHeikkinen280112Matti Heikkisen kroppa ei tykkää tällä hetkellä kilpahiihdosta. Kuva: Hevoskuuri.fiMatti Heikkisen ensimmäinen miesten sarjan suomenmestaruus jäi edelleen haaveeksi tämän päivän Keuruun takaa-ajokisan jälkeenkin. Tällä kertaa kolari esti kultamitalin tavoittelun eikä Heikkinen muutenkaan ollut tyytyväinen hiihtoonsa.

Ville Nousiaisen iskiessä vajaa kilometri ennen maalia sekä Matti Heikkinen että Mikko Koutaniemi tavoittelivat peesipaikkaa kohtalokkain seurauksin. Heikkinen katkaisi rytäkässä vielä sauvansa ja näin mitalit karkasivat ja tuloksena oli kuudes sija.

– Aavistuksen harmittaa. Tuommoisessa tilanteessa kaksi miestä yrittää samaan paikkaan, niin joskus siinä rytisee. Mutta nämä tilanteet tulevat niin nopeasti, ja ratkaisut on tehtävä salamannopeasti ja joskus käy näin, Heikkinen huokaisi.

– Mutta huonoa hiihtoa se oli muutenkin. Alussa yritimme Villen kanssa pitää vauhtia, mutta ei siitä mitään tullut. Loppu mentiin sitten retkihiihtovauhtia. Ja juuri silloin kolahti, kun piti iskeä, harmitteli Heikkinen jälleen huonoa tuuriaan.

Kovaa hiihtäminen ei suju

Kaatumista enemmän Heikkistä mietitytti kuitenkin ehkä enemmän se, ettei kunto ole ollut kohdillaan Tour de Skin jälkeen. Heikkinen on valittu ainoana suomalaisena mieshiihtäjänä Rybinskin maailmancupiin ensi viikonlopuksi, mutta lähtö Venäjälle menee nyt harkintaan.

– Kroppa on vielä väsynyt, eikä kovaa pysty hiihtämään lainkaan herkästi. Täytyy nyt vielä pohtia valmentajan kanssa, että mitä tehdään. Pitää tehdä asioita sillä mietinnällä, mitä tehtäisiin ennen arvokisoja. Kisoja ei kannata kisojen takia hiihtää, siellä pitäisi myös pärjätä, Heikkinen tuumi.

Korkealle kokeilemaan

Heikkisen tarkoituksena on mennä korkeanpaikan leirille Nove Meston maailmancupin jälkeen kahden viikon kuluttua. Paikkana on Seiser Alm, jossa Heikkisen on tarkoitus olla kaksi viikkoa ja testata taas korkean paikan leiritystä kesken kilpailukauden ensi talven MM-kisoja ja seuraavan talven olympialaisia varten.

– Samantyyppistä harjoittelujaksoa haetaan keskellä kilpailukautta ennen arvokisoja. Tämä tulee hyvin esimerkiksi Salpausselän kisoja ajatellen. Vielä on hyviä kisoja jäljellä ja niistä haetaan vielä hyviä hiihtoja, jutteli Heikkinen dopingtestaajan tarkan valvonnan alla ennen näytteen antamista.

- Tero Viljanen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri