swix asut banneri

Pärmäkoski kolmas rullahiihtokauden henkilökohtaisessa avauksessa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski kilpaili Norjan Hamarissa käydyssä Kirkebakken Grand Prix -rullahiihtokilpailussa.

Vapaan hiihtotavan kilpailussa edettiin kaupungin kaduille rakennetulla radalla kolme kierrosta, jolla oli pituutta yhteensä 1400 metriä. Kuuden urheilijan karsintaryhmiä oli kolme, joista jokaisesta kaksi parasta eteni finaaliin.

Pärmäkoski joutui viimeisessä erässä todella tiukille suomalaisille melko tuntemattomia hiihtäjiä vastaan. Lopulta erän voitto takasi hänelle paikan finaaliin. Muut finalistit olivat Ingvild Flugstad Östberg, Marthe Björnsgaard, Maiken Caspersen Falla, Mathilde Myrvold ja Magni Smedås.

Finaalissa Pärmäkoski jäi alussa ryhmän viimeiseksi, mutta kampesi itsensä kolmen kierroksen aikana kolmanneksi. Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg menivät menojaan ja lopulta Falla voitti kilpailun.

Finaalin lopussa Matilde Myhrvold haastoi suomalaista, mutta Pärmäkoski pysyi kolmantena maaliviivan yli. Suomalainen ei harmitellut, vaikka voittoa ei Hamarista irronnutkaan.

- Tiedän että he (Falla ja Östberg) ovat kovia, joten olen tyytyväinen kolmanteen sijaan. Parisprintti oli todella kova urakka ja finaali 20 minuuttia perään ei antanut riittävästi aikaa palautumiseen. Vielä on paljon tehtävää ennen talvea, mutta minulla oli hauskaa täällä ja sain hyvän treenin, Pärmäkoski sanoi kilpailun jälkeen haastattelussa.

Parisprintissä Pärmäkoski ja Martin Johnsrud Sundby olivat neljänsiä.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri