swix asut banneri

Northug löi Kläbon loppukirissä – Pärmäkoski ja Sundby parisprintin neljänsiä

Krista Pärmäkoski Hamarin kilpailun jälkeen.

Krista Pärmäkoski Hamarin kilpailun jälkeen.

Krista Pärmäkoski avasi rullahiihtokilpailukauden Norjan Hamarissa järjestetyssä Kirkebakken Grand Prix-kilpailussa.

Naisten kisan voittoon selvisi Maiken Caspersen Falla Pärmäkosken ollessa kolmas.

Miesten finaalissa kohtasivat muun muassa Simen Hegstad Krüger, Petter Northug ja Johannes Hösflot Kläbo. Lopulta olympiavoittajat jätettiin vaatimattomimmille sijoille, kun yllättäjä Stian Berg kukisti sekä Petter Northugin että Johannes Hösflot Kläbon loppukirissä. Kläbo oli kisan kakkonen ja Northug kolmas.

Martin Johnsrud Sundby jäi hieman yllättäen omassa karsintaerässään viimeistä edelliseksi pudoten jatkosta.

Kirkebakken Grand Prix sisälsi myös parisprintin, jossa Pärmäkosken piti alun perin hiihtää yhdessä yhdistetyn hiihtäjä Mikko Kokslienin kanssa. Kokslien ei kuitenkaan kilpaillut keskiviikkona ja niinpä suomalainen hiihti pariviestin yhdessä finaalista pudonneen Sundbyn kanssa. Pärmäkoski ja Sundby oli kuuden osuuden viestissä neljäs.

Parisprintin finaalissa nähtiin huikea kahden kiritykin kohtaaminen. Petter Northug oli nuorta kollegaansa parempi ja voitti kilpailun yhdessä Maiken Caspersen Fallan kanssa. Kläbo ja Ingvild Flugstad Östberg sijoittuivat toiseksi.

- Se oli paljon raskaampaa kuin osasin kuvitella. Mutta kovempia päivä on edessä vielä tänä vuonna, joten minun pitää vain tottua tähän, Northug totesi NRK:lle kilpailun jälkeen.

Rullahiihtoviikko jatkuu torstaina Oslossa Holmenkollen Skishowlla, jolloin Pärmäkoski ja muut maailmantähdet ovat jälleen rullasuksien päällä.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri