swix asut banneri

Pärmäkoski taipui kilpasiskojen kyydistä: ”Norjalaisilla oli joku jekku suksissa”

Krista Pärmäkoski oli 11:s Oslo Skishowssa. Kuva: Christian Haukeli

Krista Pärmäkoski oli 11:s Oslo Skishowssa. Kuva: Christian Haukeli

Suomalaishiihtäjä sai Norjasta mitä halusi: kovan harjoituksen maksimisykkeillä.

Krista Pärmäkoski ei pysynyt norjalaisten olympiamitalistien vauhdissa torstai-iltana Holmenkollenilla järjestetyssä Oslo Skishowssa. Neljän kilometrin prologin ja kuuden kilometrin takaa-ajon päätteeksi suomalainen oli maalissa sijalla 11 lähes minuutin voittaja Ingvild Flugstad Östbergiä perässä.

- Monta tyttöä oli edellä, vaikka kaikkeni annoin. Olen vähän sitä mieltä, että norjalaisilla oli joku jekku suksissa, ei ollut ihan liukkaimmat sukset alla, Pärmäkoski totesi Swixin Instagram-tilillä.

Rullahiihtokilpailussa kaikki kilpailijat käyttävät saman valmistajan suksia, mutta välineissä saattaa olla yksilöllisiä eroja ja nyt suomalaisen mukaan muilla saattoi olla liukkaampi pari alla. Pärmäkoski oli kuitenkin päivän päätteeksi hyvällä tuulella.

- Hyvä kova harjoitus. Maksimisykkeillä oltiin koko kisan ajan, niin ei paljon muuta voi vaatia. Tehoja on tehty alle ja sekin näkyi tänään suorituksessa, Pärmäkoski viittasi keskiviikon Hamarin kisaan ja muutenkin tehokkaaseen viikkoon.

Reipas alku kostautui

Torstaina Pärmäkoski starttasi takaa-ajoon kahdeksantena vain seitsemän sekuntia neljäntenä matkaan lähteneen Therese Johaugin perään.

- Yritin Theresen porukkaan, mutta vähän liian kova alku kostautui ja sen jälkeen vain taisteltiin loppuun asti, hän kertasi.

Holmenkollenilla lämpötila oli kymmenen asteen pinnassa. Lisäksi reipas vesisade ja kova puuskittainen tuuli häiritsi sekä kilpailijoita että yleisöä. Tuuli meinasi nostaa areenan teltat ilmaan ja hiihtäjätkin joutuivat taistelemaan puuskia vastaan.

- Peesissä oli toki helpompi tulla, mutta välillä tuuli sivusta, jolloin sekään ei auttanut.

Pärmäkosken edestä löytyi monta norjalaisnimeä, mutta hän ei ole kunnostaan huolissaan. Kansallisen tason hiihtäjille Oslo Skishown kaltaiset kilpailut ovat tärkeitä näytön paikkoja, joita varten valmistaudutaan huolellisesti. Pärmäkoskelle ja muille arvokisamitalisteille ne ovat lähinnä kovia harjoituksia.

- Itse tulen näihin kuitenkin kunnon harjoitustilassa, enkä herkistele näitä varten.

Kerran iltarasteilla

Perjantaina hän matkustaa kotiin. Harjoitusohjelmassa on palauttava pyörälenkki ja lauantaina laitetaan taas numerolappu rintaan Lahti-Hollolan Venlojen viestissä.

- Ilmeisesti siellä on aika haastava maasto ja kerran olen ehtinyt iltarasteilla tänä keväänä käydä, Pärmäkoski kertoi valmistautumisestaan.

Hän on käynyt kaksi kertaa Oslo Skishowssa ja molemmilla kerroilla on ollut melkoinen koiranilma. Tuleeko kolmas kerta?

- Voi olla, että tulen kolmannenkin kerran kokeilemaan. Paikalliset sanovat, että eiliseen asti on koko kevään paistanut aurinko.

- Ja kyllähän Oberstdorfissakin satoi talvella aika paljon vettä. Pitää näihinkin tottua, hän päätti.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri