KU Motion Krista 550x90px

Northug voimaton loppunousussa

Northug290112Hem introPetter Northugilla ei ollut mitään mahdollisuuksia maratonhiihtojen spesialisteja vastaan kuuluisassa Marcialongan loppunousussa. Tämän myönsi mies reilusti itsekin.

Northug290112HemPetter Northug Marcialongan loppusuoralla. kuva: Hemmersbach/NordicFocusPetter Northugilla ei ollut mitään mahdollisuuksia maratonhiihtojen spesialisteja vastaan kuuluisassa Marcialongan loppunousussa. Tämän myönsi mies reilusti itsekin.

– Sen huomaa, ettei ole tällaisesta aiemmin kokemuksia. Viimeinen mäki oli rankka. Kun ohittaa 60 km rajapyykin, niin huomaa että erikoisharjoittelulla on omat etunsa. He ovat tottuneet iskemään tahtia. Silloin Jörgen ja Anders Aukland ovat uskomattoman vahvoja, kertoi Northug Norjan TV2:lle.

Northug katkaisi sauvan alkumatkasta ja joutui sen takia hiihtämään muita kiinni. Tämä haaveri oli kuitenkin Northugin mukaan hänen oma mokansa ja huonoa tuuria, eikä ratkaissut mitään.

Northugille Marcialonga oli äärimmäisen tärkeä kilpailu valmistauduttaessa Vasaloppetiin.

– Oli äärimmäisen tärkeää saada tällainen suoritus ennen Vasaloppetia. Minun täytyy käyttää helmikuu erikoisharjoitteluun ennen kilpailua. Minun täytyy tehdä koko joukko pitkiä hiihtoja ja valmistautua siihen, mitä tapahtuu 70 km:n jälkeen. Sen jälkeen alkavat Vasaloppetissa ratkaisun hetket.

Northug toivoo edelleen, että voisi taistella Vasaloppetin voitosta.

– Aion yrittää, mutta miltä se näytti tänään, niin vaikeaa se tulee olemaan, hymyili Northug tv-haastattelussa.

Norhug oli vaikuttunut myös Jörgen Auklandin taistelusta ja noususta alun vaikeuksien jälkeen voittoon.

– Hän on uskomattoman sitkeä. On todella vaikuttavaa, kuinka hän tuli takaisin kärkiporukkaan ja suoraan kärkeen ja karkaa vielä muilta loppunousussa, sanoi Northug.

Lähde: Langrenn.com – Norjan TV2

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri