KU Motion Krista 550x90px

Ruotsissa hiihdettiin sprinttimestaruuksista – Norjassa viestimitaleista

Peterson intro041211Ruotsin mestaruushiihdot päättyivät sunnuntaina Östersundissa sprintteihin, Norjan Vossissa kilpailtiin viestimestaruuksista.

 

Peterson041211 hemmersbachTeodr Peterson nappasi Ruotsin sprinttivaltikan toistaiseksi itselleen. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusRuotsin mestaruushiihdot päättyivät sunnuntaina Östersundissa sprintteihin, Norjan Vossissa kilpailtiin viestimestaruuksista.

Peterson ja Ingemarsdotter ottivat sprinttivaltikat itselleen

Ruotsin sprinteissä käytiin äärimmäisen kova taistelu Teodor Petersonin ja Emil Jönssonin välillä. Jönsson lähti heti lähdöstä täysiä liikkeelle ja vain Peterson pystyi häntä seuraamaan muiden jäädessä välittömästi.

Maalikamera ratkaisi lopulta ankaran kiritaistelun Teodor Petersonin hyväksi ja näin Åsarnan hiihtäjä pääsi juhlimaan ensimmäistä henkilökohtaista Ruotsin mestaruuttaan.

Myös naisten kilpailu oli kahden kauppa. Oslon MM-hiihdoissa sprinttiviestin MM-kultaa yhdessä juhlineet Ida Ingemarsdotter ja Charlotte Kalla ottivat tällä kertaa mittaa toisistaan. Kuten miesten kilpailussa, niin myös naisten kilpailussa kaksikko oli omaa luokkaansa Kallan kiihdytettyä heti ensimmäiseen ylämäkeen sellaista vauhtia, että vain Ingemarsdotter pystyi seuraamaan. Loppukiritaistelussa Ingemarsdotter oli sitten tällä kertaa vahvempi muutaman metrin edellä Kallaa. Kilpailun pronssinainen Hanna Brodin ylitti maaliviivan monta sekuntia myöhemmin.

Ruotsin mestaruushiihdot Östersund

Tulokset sprintti miesten finaali
1. Teodor Peterson Åsarna IK
2. Emil Jönsson Årsunda IF
3. Jens Eriksson Dala-Floda IF
4. Robin Bryntesson Sollefteå SK
5. Robin Norum IFK Umeå
6. Jesper Modin Piteå Elit SK

Naiset finaali
1. Ida Ingemarsdotter Åsarna IK
2. Charlotte Kalla IFK Tärendö
3. Hanna Brodin Åsarna IK
4. Linn Sömskar IFK Umeå
5. Sara Lindborg Östersunds SK
6. Emma Wikén Åsarna IK

>> Ruotsin mestaruushiihtojen tulossivusto

Byåsen ja Varden Norjan viestimestarit

Norjan viestimestaruuksissa miesten kilpailu oli Tröndelagin eli Trondheimin seudun täydellistä hallintaa. Trondeimiläinen Byåsen voitti kultaa ja kakkosjoukkue otti vielä pronssia. Väliin mahtui vielä lähiseudun Leksvik hopeamitalillaan. Byåseinin ja Leksvikin eroa oli maalissa 15 sekuntia. Norjassa miesten viesti hiihdetään kolmiosuuksisena, jossa kaksi ensimmäistä osuutta hiihdetään perinteisellä ja ankkuriosuus vapaalla.

Naisten viestin ykkönen oli Varden Marthe Kristoffersenin ja ampumahiihtäjä Tora Bergerin tähdittämänä. Ankkuriosuudella hurjassa kunnossa oleva Hemingin Astrid Jacobsen otti koko ajan Bergeriä kiinni saavuttaen häntä yli puoli minuuttia. Berger pystyi kuitenkin pitämään Jacobsenin 6,8 sekunnin erolla takanaan ja näin Varden pääsi juhlimaan Norjan mestaruutta. Viimeisessä vaihdossa johtanut BUL oli kolmas.

Norjan mestaruushiihdot

Voss 29. tammikuuta 2012

Miehet 3 x 10 km
1. Byåsen 1.15.27,4

Didrik Tønseth, Petter Eliassen, Ole-Marius Bach

2. Leksvik 1:15:42.3
Kristian Tettli Rennemo, Andreas Myran Steen, Anders Tettli Rennemo

3. Byåsen 2.-lag 1:15:43.1
Einar Askevold Ulsund, Daniel Myrmæl Helgestad, Chris André Jespersen

Naiset 3 x 5 km

1) Varden 41:56,0
Kristin Gausen, Marthe Kristoffersen, Tora Berger

2) Heming 42:02.8
Marte Monrad-Hansen, Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen

3) BUL 42:38.5
Martine Ek Hagen, Heidi Weng, Anne-Tine Markset

>> Norjan mestaruushiihtojen tulossivut

Lähde: Langd.se – Langrenn.com

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri