KU Motion Krista 550x90px

Kollenin 50 km Jauhojärven loppukauden pääkilpailu

SamiJauhojarvi intro290112Keuruun SM-kisoissa kaksi kultaa ja yhden hopean urakoineen Sami Jauhojärven ohjelmassa on nyt harjoittelujakso ennen Nove Meston maailmancupin osakilpailuja kahden viikon päästä. Holmenkollenin 50 km tulee olemaan Jauhojärven ehdoton pääkilpailu loppukaudella.

SamiJauhojarvi290112Sami Jauhojärveä kiinnostaa päästä morjestamaan Norjan kuningasta. Kuva: Hevoskuuri.fiKeuruun SM-kisoissa kaksi kultaa ja yhden hopean urakoineen Sami Jauhojärven ohjelmassa on nyt harjoittelujakso ennen Nove Meston maailmancupin osakilpailuja kahden viikon päästä. Holmenkollenin 50 km tulee olemaan Jauhojärven ehdoton pääkilpailu loppukaudella.

Tour de Skin jälkeen Sami Jauhojärvi harjoitteli sen mitä uskalsi ennen Keuruun SM-hiihtoja ja lähinnä palauttavia harjoituksia tehden. Keuruun kilpailuista palautellaan muutama päivä, mutta sen jälkeen seuraa pieni harjoittelujakso ennen Tshekin Nove Meston maailmancupin osakilpailuja 11.–12. helmikuuta.

– Ohjelmassa on pari kovempaa harjoitusta ja useampi pitkä rauhallinen harjoitus. Toivottavasti ei tulisi kovia pakkasia, sillä pakkaskisat eivät sovi isolihaksiselle hiihtäjälle, tuumi Sami Jauhojärvi Keuruun SM-hiihtojen yhteydessä.

Kuninkaan aitio kiinnostaa

Vaikkei alkukausi ole onnistunut aivan odotetulla tavalla, niin Jauhojärven mukaan kalenterissa on vielä monta hyvää kilpailua jäljellä lopputalvena.

– Maailmancupissa on vielä monta hyvää kilpailua jäljellä ja palkintopallisijoituksia haetaan. Holmenkollenin 50 kilometriä on loppukauden yksittäinen pääkilpailu. Kiva olisi päästä kuninkaan aitioon morjestamaan kuningasta (joka suodaan kilpailun voittajalle). Matti Heikkinen on siellä käynyt ja kiva minunkin olisi siellä vierailla, nostaa Jauhojärvi Kollenin loppukauden päätavoitteekseen.

Jauhojärvi myöntää, ettei maailmancupin kokonaiskilpailussa ole enää mahdollisuutta pärjätä. Siksi menestystä haetaan nimenomaan yksittäisistä kilpailuista.

– Kyllä kokonaiskilpailun juna on mennyt jo ajat sitten. Tourilla pitäisi olla vähintään kuuden joukossa, mikäli haluaa kärkisijoille kokonaiscupissa ja mieluummin kolmen sakissa, mikäli voittoa tavoittelee. Nyt haetaan sitten hyviä yksittäisiä hiihtoja, tuumii Jauhojärvi.

Tuntemuksista takaisin tieteen pariin

Jauhojärvi löytää ainakin yhden syyn hieman vaisulle alkukaudelleen.

– Tuli ajettua liian kovaa syksyllä eikä tämän johdosta hermosto ole toiminut yhtään alkukaudesta, analysoi Jauhojärvi.

Nyt onkin palattu jälleen vanhoihin keinoihin eli tieteen pariin parin vuoden tauon jälkeen.

– Kahden vuoden tauon jälkeen olen ottanut sykeanalyysin taas käyttöön. Eli nyt on palattu tuntemuksista tieteen pariin ja tieteellisten välineiden kautta seurataan harjoittelua ja palautumista, kertoo Jauhojärvi ja jatkaa.

– Nyt on ollut jo selkeästi parempaa palautumista havaittavissa. Tourin jälkeen viikkoon palautumista ei tapahtunut yhtään, valaisee Jauhojärvi kuinka kovasta rääkistä Tour de Skistä on kyse myös huippuhiihtäjien kohdalla.

– Oli hyvä, että lähdin Otepäähän, se toi paljon itseluottamusta ja uskoa loppukauteen. Otepään profiilihan ei sovi minulle yhtään, joten se oli minulta äärimmäisen hyvä hiihto ja tuli tärkeään paikkaan, kertoo Keuruun SM-hiihtojen hiihtokuningas.

- Tero Viljanen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri