KU Motion Krista 550x90px

Ruotsin miehet jäävät pois Rybinskistä

Hellner271111 introKova pakkanen on saanut muutamat ruotsalaishiihtäjät jäämään pois Venäjän Rybinskin maailmancupin osakilpailusta. Normaalimatkan mieshiihtäjiä ei Rybinskissä nähdä.

 

Hellner271111Marcus Hellner ei hiihdä Rybinskissä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusKova pakkanen on saanut muutamat ruotsalaishiihtäjät jäämään pois Venäjän Rybinskin maailmancupin osakilpailusta. Normaalimatkan mieshiihtäjiä ei Rybinskissä nähdä.

Sääennusteet lupaavat edelleen kylmiä kelejä Venäjälle ja Rybinskin normaalimatkoille valitut hiihtäjät Marcus Hellner, Daniel Richardsson, Anders Södergren ja Calle Halfvarsson ovat Ruotsin hiihtoliiton mukaan kaikki päättäneet jättää Venäjän reissun väliin kovan pakkasen takia. Naisissa samaan ratkaisuun on päätynyt Anna Haag. Sen sijaan naiskolmikko Charlotte Kalla, Maria Rydqvist ja Emma Wikén ovat Rybinkskiin matkaamassa päävalmentaja Rikard Gripin kanssa.

–En ymmärrä miksi kilpailuja järjestetään Venäjällä helmikuussa, kun on kylmintä, maajoukkuemies Calle Halfvarsson sanoi.

Moskovan torstaiseen sprinttikilpailuun ruotsalaiset ovat osallistumassa alkuperäisen suunnitelman mukaan neljän mies- ja neljän naishiihtäjän voimin. FIS:n pakkasraja on -20 ja näillä näkymin Moskovassa päästäisiin torstaina hiihtämään Luzhnikin olympiastadionin ympärille rakennetussa sprintissä.

– Tämä päätös on tehty yhdessä maajoukkueen johdon, maajoukkuelääkärin ja hiihtäjien kesken. Me emme pakota ketään matkustamaan Rybinskiin, emmekä halua ottaa mitään riskejä. Heille, joilla on ongelmia kylmyyden kanssa, voi kilpaileminen normaalimatkoilla kovalla pakkasella olla todella suuri riski terveydelle, kertovat naisten valmentaja Grip ja miesten valmentaja Joakim Abrahamsson.

Lähde: Ruotsin Hiihtoliiton tiedote

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri