motion banneri

Maailmancupissa kilpaillut norjalaishiihtäjä kuoli uimareissullaan

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Jo uransa lopettanut norjalaishiihtäjä Ronny Fredrik Ansnes on kuollut. Reilu kolme viikkoa sitten 29 vuotta täyttänyt Ansnes löydettiin maanantaina kuolleena purossa olevasta syvänteestä. Asiasta kirjoittavat useat norjalaisviestimet, ensimmäisenä Adressa.no.

Lehden mukaan Ansnes oli matkustanut kotoaan Oslosta Trondheimin eteläpuolella Resdalissa sijaitsevalle perheen mökille, josta lähipiiriin kuuluva henkilö oli löytänyt hänet kuolleena maanantaina. Hän oli matkassa yksin ja ilmeisesti Ansnes oli kuollut uimareissulla. Poliisi tutkii kuolinsyytä, mutta alustavien arvioiden mukaan kyse on onnettomuudesta tai sairaskohtauksesta. Ansnes löydettiin puron varrella olevan syvänteen pohjalta, millä on syvyyttä metristä puoleentoista metriin.

Kakkostila Norjan mestaruuskilpailussa ja maailmancupin viestissä

Ansnes ei ollut suomalaisille kovin tuttu nimi, mutta 29-vuotias norjalaishiihtäjä otti vuonna 2012 hopeamitalin Norjan kansallisissa mestaruushiihdoissa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Martin Johnsrud Sundbyn takana. Lisäksi hän saavutti viestipronssin vuonna 2010 tuolloin edustamansa seuran Klæbu IL:n väreissä.

Ansnes kilpaili muutaman kerran myös maailmancupissa. Hän hiihti muun muassa marraskuun 2011 Sjusjöenin maailmancup-avauksessa käydyssä viestissä toiseksi Norjan kakkosjoukkueessa. Drammenin 15 kilometrin perinteisellä vuonna 2011 hän saavutti uransa ainoat maailmancup-pisteet hiihtämällä sijalle 13.

Ansnes lopetti kilpauransa kolmisen vuotta sitten. Hänen uransa viimeinen FIS-kilpailu oli Piitimen Skandinavia-cupin 15 kilometrin perinteisen kilpailu, jossa hän oli 18:s.

-Juho-Veikko Hytönen

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri