swix hf banneri

Blinkfestivalenille osallistuva Krista Pärmäkoski odottaa ylämäkikilpailua - ”Varmasti tulee kuuma nousussa, mutta kaikillehan se on sama”

Krista Pärmäkoski kilpaili viimeksi Norjassa kesäkuussa. Kuva: Swix

Krista Pärmäkoski kilpaili viimeksi Norjassa kesäkuussa. Kuva: Swix

Viime viikkojen kuumat kelit eivät ole hiihtäjän mieleen.

Krista Pärmäkoski on yksi kovista kansainvälisistä hiihtonimistä, joka osallistuu loppuviikon aikana kilpailtavalle Blinkfestivalenille Norjassa. Kestävyysurheilu.fi tavoitti lentokentälle matkalla olevan suomalaisen. Pärmäkoski haluaa loppuviikosta mitata omaa vauhtiaan suhteessa muihin hiihtotähtiin.

Aamupäivällä hän teki vielä avaavan ja valmistavan harjoituksen. Muuten rullahiihtokilpailuihin ei ole valmistauduttu tai kevennetty. Lämpö on asettanut oman haasteensa kotiharjoitteluun.

- On pitänyt tarkkaan miettiä treenit ja lyhentää niiden kestoa. Selvästi on kroppa kärsinyt nestehukasta. En missään nimessä tykkää näin lämpöisistä olosuhteista, joten haastavaa on ollut viimeiset kymmenen päivää, heinäkuun puolivälin jälkeen Keski-Euroopan leiriltä palannut Pärmäkoski kertoo.

Pärmäkoski on ilmoittautunut useampaan starttiin viikon aikana, mutta tärkeimpänä hän pitää Lysebotn Opp -ylämäkikilpailua, jossa nousua on tarjolla toden teolla.

- Omaa aikaa voi verrata viimeisen kahden vuoden aikoihin, kun mennään samalla rullasuksella. Toki olosuhteet ovat aina vähän erilaiset, Pärmäkoski miettii.

Pärmäkoski kehuu järjestäjiä siitä, että ovat saaneet paikalle kovan kattauksen maastohiihdon ja ampumahiihdon tähtiä. Samalla suomalainen näkeekin, missä kesävireessä kilpakumppanit ovat.

- Eivät nämä tietenkään ole lopullisia tuloksia talvelle. Jokainen tulee vähän eri lähtökohdista ja tuskin kukaan on keventänyt ihmeemmin harjoittelua näitä startteja varten, hän jatkaa.

Aamupäivät harjoitellen

Kilpailustartit painottuvat Blinkfestivaleilla iltaan, jotta yleisöä olisi paikalla mahdollisimman paljon, sekä paikan päällä että tv:n ääressä. Aamupäivät Pärmäkoski aikoo käyttää harjoitteluun, sillä rullahiihtokilpailuissa ei aina tiedä kuinka tehokkaita ne ovat treeneinä.

- Nämä ovat aina vähän showkisoja, jossa hiihdetään kilometrin rinkiä, jolla on paljon käännöksiä. Nämä ovat heikkouksiani ja osittain juuri siksi haluankin osallistua. Mutta esimerkiksi sauva voi mennä hetkessä poikki ja kilpailu loppuu siihen ja siksi aamupäivätkin on hyödynnettävä harjoitteluun, Pärmäkoski perustelee.

Vielä Ikaalisten Urheiljoiden hiihtäjää ei edessä olevat startit jännitä, mutta hän uskoo senkin vielä hiipivän esiin siinä vaiheessa, kun hiihtäjät matkaavat perinteisesti vesiteitse kohti Lysebottenin lähtöpaikkaa.

- Huomenna saattaa laivamatkalla jännittää, kun ymmärtää minkälaiseen rääkkiin sitä taas joutuu, hän ennakoi ylämäkikisaa.

- Lämmintä on luvattu ja auringonpaistetta. Varmasti tulee kuuma nousussa, mutta kaikillehan se on sama, Pärmäkoski päättää.

Lysebotn Opp -ylämäkihiihto kilpaillaan torstaina iltapäivästä. Blinkfestivalen alkaa tänään keskiviikkona 60 kilometrin yhteislähtökilpailulla.

-Juho-Veikko Hytönen

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri