KU Motion Krista 550x90px

Lari Lehtonen lähtee König Ludwig Laufiin pakkasia karkuun

LariLehtonen intro030212 manzoniKovien pakkasten johdosta moni hiihtäjä on joutunut laittamaan viime aikojen suunnitelmansa uusiksi, niin myös Lari Lehtonen. Hän teki nopean päätöksen ja lähtee Saksassa hiihdettävään König Ludwig Laufiin.

LariLehtonen030212 manzoniLari Lehtonen vetää letkaa Davosin maailmancupissa. Kuva: Manzoni/NordicFocusKovien pakkasten johdosta moni hiihtäjä on joutunut laittamaan viime aikojen suunnitelmansa uusiksi, niin myös Lari Lehtonen. Hän teki nopean päätöksen ja lähtee Saksassa hiihdettävään König Ludwig Laufiin.

Hevoskuuri soitteli Lari Lehtoselle ja kyseli hiukan hänen ratkaisustaan lähteä König Ludwig Laufin kovaan 50 kilometrin kilpailuun. Syy oli yksinkertainen ja ymmärrettävä, päästä pakkasia hiukan pakoon muutamaksi päiväksi. Torstainkin harjoitus oli pakkasten takia muuttunut muutaman tunnin hiihtelyksi metsäsuksilla toppapuku päällä.

– Kyllä se oli nopea päätös. Pakkasta lähdetään vähän pakoon ja lämpöisempiin olosuhteisiin. Tarkoitus on myös saada lisäksi muutama hyvä harjoitus perjantaista maanantaihin kestävällä reissulla, kertoo Lari Lehtonen ratkaisustaan.

Hyvä kokemus hakusessa

König Ludwig Laufissa ovat mukana lähes kaikki maailman parhaat pitkien matkojen hiihtäjät. Näin nopean ratkaisun tehtyään Lari Lehtonen ei ole ehtinyt erityisesti valmistautua tulevaan koitokseen ja näin hänellä ei myöskään ole mitään erityisiä sijoitustavoitteita.

– Mielenkiintoinen reissu on tulossa ja kiva nähdä näiden Ski Classics- tapahtumien meininkiä ja kuinka kovaa parhaat erikoismiehet hiihtävät, sanoo Lari Lehtonen.

– Hyvää kisaa lähinnä tavoittelen ja hyvää kokemusta. 50 kilometrin kisat eivät ole aiemmin oikein onnistuneet, niin tässä on hyvä tilaisuus saada myös hyvää kokemusta pitkien hiihtojen suhteen. Minun lähtönumero on 306, joten saa nähdä kuinka hyvin sieltä pääsee liikkeelle porukoihin mukaan. Lähtö on kuulemma suurella pellolla, mutta katsotaan. Kärjen on tapana lähteä niin kovaa liikkeelle.

Rataprofiiliin tutustuttuaan Lehtoselle oli selvää että pidot on pohjissa.

– Lähden pitojen kanssa matkaan. Kun ei ole aiempaa kokemusta 50 km:n tasatyönnöstä, niin selkä ja kädet voisi olla tosi pitkään kipeät moisen suorituksen jälkeen. Kärkimiehethän menee taas varmaan ilman pitoja, tuumii Lehtonen.

SM-mitali Imatralla kiinnostaa

Lari Lehtosen kausi lähti hyvin liikkeelle, mutta sitten tuli miehen omien sanojen mukaan taantuma Roglan kisoissa juuri ennen joulua. Myöskin Tourilla meno oli tahmeaa eikä niin hyvää, kuin hän oli itse ajatellut. Tulevat Nove Meston maailmancupin osakilpailut antavat suuntaa Lehtosen loppukaudelle.

– Nove Mestoon kun on valittu, niin siellä on onnistuttava. Sen jälkeen katsotaan sitten, että missä hiihdetään. Päästäänkö maailmancupia kiertämään vai hiihdetäänkö muita kilpailuja, sanoo Lari Lehtonen.

Yhdet kilpailut maaliskuussa ovat Lehtosella luonnollisesti mielessä, Imatralla hiihdettävät SM-hiihdot.

– SM-mitali miesten sarjassa vielä minulta puuttuu. Sitä lähdetään tavoittelemaan ja mikä olisi sen mieluisampaa, kuin saada se kotiladuilla, asettaa Lehtonen toiveita SM-kotikisojen suhteen.

Muuten Lari Lehtosen arki muuttui merkittävästi tammikuussa, kun perheeseen syntyi poikalapsi. Mutta sillä ei Lehtosen mukaan ole ollut vaikutusta itse harjoitteluun, arkielämään kylläkin.

– Se on vain järjestelykysymys ja samalla lailla olen voinut harjoitella ja saanut nukuttua. Mutta onhan tämä iso asia elämässä ja ainoastaan positiivista energiaa olen siitä saanut myös harjoitteluun, tuumii tuore isä.

>>König Ludwig Laufin kotisivut

- Tero Viljanen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri