KU Rollerski 550x90px

Kläbon hammasta kolottaa – loppuviikon Toppidrettsveka jää väliin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Loppuviikosta käydään kesän viimeinen suuri hiihtäjien kesäkilpailu Norjassa, kun Toppidretsvekalla rullahiihdetään Auressa Trondheimin seudulla.

Voittohaaveista kotiseuduillaan jo viikko sitten puhunut Johannes Hösflot Kläbo joutuu jättämään kolmen päivän kisarupeaman väliin.

Sprinttimaajoukkueen kanssa leireillyt Kläbo keskeytti leirinsä viime viikolla, kun treeni ei sujunut. Nyt ongelma on paikantunut hampaisiin. Norjan hiihtoliitto tiedotti, että Kläbolla on edessä hammasoperaatio, eikä osallistuminen Toppidrettsvekalle ole todennäköinen.

Liitto ei tarkemmin täsmentänyt ykköshiihtäjänsä hammasongelmia, mutta toipuminen vie mitä todennäköisimmin yli torstain, jolloin Toppidrettsvekan ensimmäinen startti käynnistyy. Kläbo pitää tilannetta valitettavana, mutta pieni toivo osallistumiselle vielä on.

- Odotin innolla rullahiihtokisoja kotimaisemissa, ja nyt toivon, että hammasongelma tulee nopeasti kuntoon, joten ehkä vielä saan mahdollisuuden osallistua, vaikka todennäköisyys on valitettavan pieni, Kläbo muotoili Norjan hiihtoliiton tiedotteessa.

Kläbo joutui jättämään myös Trysilissä käydyn rullahiihtokilpailun väliin maanantaina.

Toppidrettsvekalla kilpaillaan yhdistelmähiihto, yhteislähtö, sprintti ja takaa-ajo torstain ja lauantain välillä. Suomalaisista mukaan on ilmoittautunut Heikki Korpela.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri