KU Rollerski 550x90px

Rezac König Ludwig Laufin kiritaistelun ykkönen

KonigLudwiglauffinnish2012König Ludwig Laufin voitto ratkesi ankarassa kiritaistelussa, jonka ykkönen oli Tshekin Stanislav Rezac. Jerry Ahrlin hävisi Rezackille sekunnin kymmenyksen.

KonigLudwiglauffinnish2012Stanislav Rezac (oik.) voitti tiukassa loppukiritaistelussa muutamalla sentillä Jerry Ahrlinin. Kuva: WorldloppetKönig Ludwig Laufin voitto ratkesi ankarassa kiritaistelussa, jonka ykkönen oli Tshekin Stanislav Rezac. Jerry Ahrlin hävisi Rezackille sekunnin kymmenyksen. Rezac ja Ahrlin ottivat ankaran otatuksen loppusuoralla ja Rezac oli niukasti Ahrlinia nopeampi. Taistelu voitosta oli tiukkaa, sillä kisan kolmas Norjan viime viikonloppuna Marcialongassa juhlinut Jörgen Aukland ei hänkään jäänyt Rezacille kuin reilun sekunnin. Kilpailun kymmenen parasta miestä tulivat maaliin kahdeksan sekunnin sisällä. Yhteensä kärkiryhmään kuului noin 25 hiihtäjää.

Naisten kilpailussa Susanne Nyström voitti jälleen kuten Marcialongassa ja hänen tallikaverinsa Jenny Hansson oli jälleen toinen. Team Exspirit otti naisten kilpailussa kolmoisvoiton, sillä Seraina Boner Sveitsistä tuli kolmanneksi.

Suomalaismiehistä paras oli tänään Antti Lampinen, joka oli kilpailun 31. häviten Rezacille 2.41. Team Hevoskuurin Kari Varis oli 40. ja maratonhiihdon ensikertalainen Lari Lehtonen 50.

Myös Saksassa oli kunnolla pakkasta, sillä lähtöhetkellä mittari näytti 17 asteen pakkaslukemaa klo 9.00 aamulla. Mutta aurinko alkoi onneksi lämmittämään nopeasti ja kilpailu hiihdettiin varsin hienossa talvisäässä. Valitettavasti myös yksi vuonna 1937 syntynyt mieshiihtäjä sai sydänkohtauksen 500 metriä lähdön jälkeen ja hän kuoli myöhemmin sairaalassa elvytysyrityksistä huolimatta.

Päivän voittaja ja samalla Ski Classics-sarjan sekä FIS maratoncupin kärkipaikkaa pitävä Tshekin Stanislav Rezac oli luonnollisesti tyytyväinen päivän kilpailuunsa.

– Olen todella onnellinen tästä voitosta. Oli tiukka kilpailu ja tiukka loppu, mutta tiesin, että olisin tarpeeksi kova taistellakseni voitosta. Suurimman osaa matkasta vauhti ei ollut kauhean kova ja kaikki vain odottivat loppuratkaisua. Nousin kärkipaikalle muutama sata metriä ennen maalia ja tällä kertaa onni oli minun puolellani ja minun mononi oli muutama sentti ennen Jerryn monoa maaliviivalla, kommentoi päivän voittaja kilpailua.

Varis ja Lehtonen hyytyivät tasatyönnössä

Team Hevoskuurin Kari Varis harmitteli hiukan pakkasesta johtuvaa nihkeätä keliä.

– Lähdin kokeilemaan tasatyöntökuntoa vapaan suksella. Puolessa matkaa tipuin reitin kovissa nousuissa pääjoukosta ja lopun matkaa hiihdin yksin. Ei vaan riitä tasatyöntö isojen poikien joukossa, mutta onpahan nyt kokeiltu miten jaksaa 2,5 tuntia pelkästään työntää. Meillä kolmella suomalaisella oli vain yksi huoltaja matkassa ja kolme juottoa 50 km:n kilpailussa on liian vähän ja oma mukana tullut juomapullo jäätyi heti alkumatkasta, kertoili Varis päivän suoritustaan ja sitä, kuinka juotossa annettiin muille kärkinimille tasoitusta.

Hevoskuuri tavoitti myös Lari Lehtosen kommentoimaan omaa maratonhiihtokokeiluaan. Lehtonen kertoi yllättyneensä kuinka tasatyöntövoittoinen kilpailu oli rataprofiilinennakkokaavailuihinsa verrattuna.

– Paljon mentiin tasuria ja hyvin tasatyöntövoittoinen kilpailu oli. Vajaaseen 30 kilometriin saakka pysyin kärkiporukassa, mutta sitten rupesi oma tasuri hyytymään ja eroa syntymään. Pikku haaverikin kisassa kävi, kun yksi kaveri löi sauvalla sukseen ja se meni hiukan läpi pohjankin puolelle. Kuvaajien moottorikelkatkin tulivat melkein suksille ja syliin moneen kertaa. Mutta on tämä oma lajinsa ja yläkropassa pitää olla puhtia enemmän, mikäli haluaa pärjätä. Itse olen enemmän ylämäkihiihtäjiä, tuumi Lehtonen.

– Sen sain kuitenkin, mitä lähdin hakemaan eli hyvän kuormittavan harjoituksen ja olihan se kuormittava, kun mies väsyi loppuun. Pakkaset hiukan yllättivät, että täälläkin oli niin kylmä, kun niitä karkuun lähdettiin, tuumi Lehtonen vielä reissunsa antia.

König Ludwig Lauf - 50 km P

Ski Classics 3/7

Saksa - 5. helmikuuta 2012
1. Stanislav Rezác, PDT 2:16:35.5
2. Jerry Ahrlin, XTR 2:16:35.6
3. Jørgen Aukland, XTR 2:16:36.8
4. Jimmie Johnsson, EXS 2:16:37.5
5. Kjetil Dammen, XTR 2:16:38.8
6. Geir Ludvig Aasen Ouren, NPR 2:16:39.1
7. Arne Post, TUB 2:16:40.3
8. Thomas Henriksen, TUB 2:16:42.4
9. Lars Ljung, HST 2:16:42.9
10. Florian Kostner, MES 2:16:43.5

>> Tulokset

>> Kisasivut

- Tero Viljanen - Worldloppetin tiedote

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri