CHXL 550x90px webbanneri

Calle Halfvarssonilla uusi taktiikka: aikoo olla talvella hyvässä kunnossa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson on ollut lähes joka vuosi huippukunnossa, mutta vain kesällä ja alkutalvesta.

Hän on tunnettu siitä, että hiihto on usein kulkenut marraskuun ja tammikuun välisenä aikana, muttei enää keväisin arvokisoissa. Ensi kaudella tähän on luvassa muutos, mikäli urheilijaa itseään on uskominen.

Muun muassa Rukalla viime marraskuussa ja Lillehammerissa lähes kaksi vuotta sitten joulukuussa menestynyt Halfvarsson on menettänyt vireensä usein siinä vaiheessa, kun muut pääsevät vauhtiin.

- Aiempina vuosina olen kokenut päässeeni erittäin hyvään kuntoon todella aikaisin, ja oikeastaan koko kesän olen ollut todella hyvässä kunnossa, joka on kestänyt hetken talven puolelle, Halfvarsson kertoo ruotsalaisen uutistoimisto TT:n haastattelussa.

Nyt hän on suunnitellut harjoittelua maajoukkuevalmentajansa kanssa siten, että kunto ei ole tullut vielä esiin elokuussakaan. Harjoittelussa on käytetty jarrupoljinta.

- Tämä on vähän tylsempää, sillä hyvässä kunnossa on mukava olla. Mutta onhan tämä toisaalta hyväkin, Halfvarsson mietti.

Maajoukkuevalmentaja Mattias Nilsson on tarkkaillut suojattinsa kesäharjoittelua.

- Callen analyysin perusteella hän on tehnyt kaikki harjoitukset aika kovaa ja matalatehoiset harjoitukset liian nopealla vauhdilla. Nyt olemme yrittäneet löytää oikean intensiteetin, jotta hänellä olisi voimia ja energiaa silloin kun pitää oikeasti puristaa, Nilsson toteaa.

Halfvarssonilla on kolme henkilökohtaista maailmancupin osakilpailuvoittoa ja parikymmentä sijoitusta kolmen joukossa. MM-kisoissa hän on ollut kymmenen joukossa vain muutaman kerran ja palkintokaapista puuttuvat henkilökohtaiset mitalit.

Uudet maltillisemmat harjoitusvauhdit eivät kuitenkaan estä Halfvarssonia olemasta kärkimies jo Rukalla.

- Nähtiinhän se, että Kläbo oli paras (jo kauden alussa) ja pystyi hiihtämään hyvin vielä olympialaisissakin. Pitää vain olla todella fiksu matkalla kohti arvokisoja, hän miettii.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri