CHXL 550x90px webbanneri

Jälleen ex-hiihtäjän kuolemantapaus Norjassa – maajoukkueessa hiihtävä sisar matkusti leiriltä kotiin, Therese Johaug menetti yhden parhaista ystävistä

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Norjalaisviestimet ovat kertoneet, että maan ex-hiihtäjä Ida Eide on kuollut.

Asiasta kirjoittaa muun muassa uutistoimisto NTB. Keväällä 30 vuotta täyttänyt Eide kuoli saatuaan sydänkohtauksen hölkkäkilpailussa lauantaina. Hänet löydettiin reitin varrelta elottomana ja hän kuoli sairaalassa myöhemmin saman päivän aikana.

Kuolleen Ida Eiden sisko Mari Eide kuuluu Norjan hiihtomaajoukkueeseen ja on esiintynyt lukuisia kertoja maailmancupissa. Ida Eide ei itse kilpaillut Norjassa maajoukkuetasolla, mutta hän hiihti kansallisella tasolla ja oli muun muassa Therese Johaugin hyvä ystävä ja erityinen tuki tämän kilpailukiellon aikana.

Mari Eide on matkustanut maajoukkueen harjoitusleiriltä Livignosta takaisin kotiin. Therese Johaugin piti olla lehdistön haastateltavana maanantain pressitilaisuudessa, mutta hän ei osallistunut tilaisuuteen. Norjalaisviestimien mukaan Johaug on ystävänsä kuolemasta syvästi järkyttynyt.

Ida Eiden toinen sisar Hilda Eide on ampumahiihtäjä. Kuolleen Ida Eiden avopuoliso Nils-Ingar Aadne kuuluu Norjan tunnetuimpiin stand-up -koomikoihin.

Norjan hiihtopiireissä on eletty surullista kesää. Heinäkuun lopussa hiihtomaassa surtiin veiskootterionnettomuudessa menehtynyttä Vibeke Skofterudia. Pari viikkoa aiemmin menehtyi Ronny Fredrik Ansnes uimareissullaan.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri