CHXL 550x90px webbanneri

Viranomaiset antoivat Skofterudin kuolemasta lisätietoa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Norjassa uutisoitiin maanantaina laajasti ex-hiihtäjä Ida Eiden kuolemasta. Samana päivänä norjalaisviranomaiset kertoivat myös lisätietoa olympiavoittaja Vibeke Skofterudin kohtalokkaasta vesiskootterionnettomuudesta.

Skofterud kuoli 38-vuotiaana vesiskootterionnettomuudessa heinäkuun lopussa Arendalissa. Viranomaisten mukaan tarkkaa tilanteen kulkua ei ole saatu selville, sillä konsertista takaisin mökilleen vesiskootterilla palannut Skofterud oli yksin liikenteessä pimeissä olosuhteissa, eikä onnettomuudelle ollut silminnäkijöitä.

Skofterudin ruumis ja hänen vesiskootterinsa löydettiin heinäkuun viimeisenä sunnuntaina puoliltapäivin, kun hänet ilmoitettiin kadonneeksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Ruumiinavauspöytäkirjan mukaan kaikki viittaa siihen, että Skofterud kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin välittömästi. Viranomaisten mukaan hänen verestään löytyi alkoholia yli 0,8 promillea, mikä on yli Norjan vesiliikennelain mukaan sallitun määrän. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole kertoneet kuinka paljon raja oli ylittynyt.

Ruumiinavaus ei kuitenkaan tuonut lisätietoa siihen, miten onnettomuus tarkalleen ottaen tapahtui, mutta pimeys, alkoholi ja yksin liikkuminen liittynevät tapaukseen.

- Nämä tekijät ovat voineet olla traagiseen onnettomuuteen vaikuttaneita asioita, kertoo Arendalin poliisilaitoksen juristi Unni Guldberg Norjan tiedotusvälineille lähetetyssä tiedotteessa.

Skofterudin perhe ilmoitti tiedotusvälineille, että se on tietoinen onnettomuustutkinnassa selville tulleista asioista, mutta tähdentää sitä, etteivät nämä tekijät tuo Skofterudia takaisin. Samalla Skofterudin läheiset toivovat tiedotusvälineiden kunnioittavan perheen surua.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri