KU Rollerski 550x90px

Leena Nurmi toimii Ylläs-Levi -hiihdon lähettiläänä – ensi vuoden tavoitteena aikaparannus

Kuva: Eetu Leikas

Kuva: Eetu Leikas

Ylläs-Levi -hiihtoon on aikaa seitsemän kuukautta.

(Julkaistu yhteistyössä Ylläs-Levin kanssa)

Viime keväänä Ylläs-Levin 70 kilometrin naisten eliittikisassa nähtiin mukana Lempäälän Kisaa edustava Leena Nurmi. 24-vuotias Nurmi osallistui Ylläs-Levin kisaan ensimmäistä kertaa ja se oli samalla hänelle ensimmäinen pitkän matkan hiihtokisa.

Nyt Nurmi toimii Ylläs-Levin lähettiläänä ja laittaa jälleen numerolapun rintaansa 13.4.2019 Ylläs-Levin maratonhiihdossa.

– Olin tänä vuonna kisassa neljänneksi nopein suomalaisnainen. Tavoite on parantaa aikaa reilusti ensi vuodeksi ja kehittää erityisesti tasatyöntöä, jotta voin hiihtää kisan läpi ilman pitovoiteita eliitin tavoin.

Nurmi kuuluu Suomen Hiihtoliiton A-maajoukkueen haastajaryhmään. Nurmella on useita saavutuksia maastohiihdosta: Nuorissa useita SM-mitaleja ja arvokisaedustuksia. Aikuisissa SM-kulta sprinttihiihdossa keväältä 2018, kaksi SM-kultaa pariviestistä ja yksi SM-hopea normaalimatkan viestistä. Useita maailmancup-edustuksia ja paras saavutus 25. sija sprinttihiihdossa.

– Asun Kotkassa, mutta harjoittelukaudella vietän paljon aikaa Vuokatissa. Harjoituskauden runko muodostuu pitkälti maajoukkueleireistä ja muu aika perusharjoittelua. Leirejä on ollut kesän ja syksyn mittaan kotimaassa, Norjassa ja Itävallassa.

Nurmen vahvuus hiihdossa on nopeus, joten ei ole ihme, että hänen mieluisin kisamuotonsa on sprintti perinteisellä hiihtotavalla.

– Parasta hiihdossa on itsensä jatkuva haastaminen ja kehittäminen. Myös uusien paikkojen näkeminen ja urheilun myötä ympäri maailman syntynyt ihmissuhdeverkosto on ainutlaatuista. Tavoitteenani on kehittyä hiihdossa kansainväliselle huipputasolle. Tulevaisuuden tähtäimessä Seefeldin MM-hiihdot 2019 ja Pekingin Olympialaiset 2022.

Nurmen intohimo on matkustus ja vapaa-ajan aktiviteetteihin kuuluvat kaverit ja penkkiurheilu. Lempipaikka hiihtää on Ylläs. Sieltä löytyy Nurmen mukaan monipuolinen ja hyvin hoidettu latuverkosto ja Ylläs on hyvin tuttu paikka Nurmelle nuoresta pitäen.

– Erikoisin hiihtoon liittyvä muistoni on kesältä 2015, kun olin kuukauden Australiassa ja valmensin paikallisia hiihtojunioreita Australian Alpeilla.

Ylläs-Levin sivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri