motion banneri

Ole Einar Bjoerndalen ja Darya Domracheva tekevät comebackin joulukuussa

Ole Einar Bjoerndalen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ole Einar Bjoerndalen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon supertähdet Norjan Ole Einar Bjoerndalen ja Valko-Venäjän Darya Domracheva puuhaavat paluuta kilpa-areenoille joulukuussa.

Kaikkien aikojen menestynein ampumahiihtäjä, 44-vuotias Bjoerndalen, ilmoitti lopettavansa urheilu-uransa viime keväänä sydämen rytmihäiriöiden takia. Domracheva ilmoitti lopettamispäätöksestään kesäkuussa. Hän koki huippu-urheilu-uran yhdistämisen perhe-elämään haastavana. Bjoerndalenilla ja Domrachevalla on yhteinen vuonna 2016 syntynyt tytär.

Nyt pariskunta aikoo tehdä paluun joulukuussa Saksan Gelsenkirchenissa 29. päivä järjestettävässä kilpailussa. Ampumahiihtäjien perinteisessä kutsukilpailussa kilpaillaan kahden hengen sekajoukkueissa Bundesliigaa pelaavan Schalken stadionilla. Mukana rahakkaassa kilpailussa on yleensä ollut mukana useita ampumahiihdon kovimpia kärkinimiä. Paikalle odotetaan noin 50 000 katsojaa.

Aiemmin Schalken kutsukilpailu on ollut Bjoerndalenille mukava lisä kilpailukalenterissa.

- Tänä vuonna minulla tulee olemaan vain yksi pääkisa. En ole harjoitellut paljon, joten pitää lisätä treenimäriä, Bjoerndalen sanoi NRK:lle.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri