swix asut banneri

Norjalaishiihtäjä Emil Iversen epävarma Kiinan olympialaisista jo kolme ja puoli vuotta ennen kisoja

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Korkeanpaikan harjoittelu on suosittua kestävyysurheilijoiden keskuudessa, mutta kaikille se ei sovi.

Yksi näistä hiihtäjistä on Emil Iversen. Norjalainen kertoo jo kolme ja puoli vuotta ennen seuraavia olympialaisia, että Kiinassa vuonna 2022 menestystä voi olla tulossa vähän.

Iversenin mukaan syynä tähän on se, että kisat käydään 1600-1800 metrin korkeudessa.

- Pitää murtaa jokin koodi, miten selättää korkeus. En ole pärjännyt korkealla aikaisemmin, Iversen kertoo norjalaisen Aftenpostenin haastattelussa.

Hän ei myöskään omien sanojen mukaan hyödy millään tavalla korkeanpaikan harjoittelusta.

- Kokeilin sitä viime vuonna, eikä se antanut mitään. Kolmesta viikosta korkealla ei ole minulle mitään hyötyä, hän jatkoi.

Hän ei ole vielä hautaamassa toiveita olympialaisista. Iversen on iältään nyt 27-vuotias, joten Kiinan kisojen aikaan hän on 30-vuotias. Ikä ei siis ole este, mutta jotain pitää keksiä seuraavien vuosien aikana.

Iversen on noussut viimeisen parin vuoden aikana Norjan maajoukkueen vakiokalustoon. Arvokisamenestys puuttuu vielä, vaikka maailmancupissa hän on ollut palkinnoilla kymmenen kertaa.

Viime talvena Pyeongchangissa Iversen oli 50 kilometrillä kymmenes ja sprintissä kahdeksas. Lahden MM-kisoissa hän oli sprintin kymmenes. Surullisen kuuluisassa Lahden sprinttiviestissä Iversen oli taistelemassa voitosta Iivo Niskasta vastaan, mutta norjalainen kaatoi Niskasen jääden neljänneksi.

-Juho-Veikko Hytönen

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri