swix asut banneri

Team Mäenpää tähtää sijaparannukseen Visma Ski Classicsin joukkuekilpailussa

Niko Koskela ja Ari Luusua ovat tulevalla Visma-kaudella Team Mäenpään suurimmat pistetoivot. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Niko Koskela ja Ari Luusua ovat tulevalla Visma-kaudella Team Mäenpään suurimmat pistetoivot. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Visma Ski Classicsin maratonhiihtosarjaa viime kaudet kiertänyt Team Mäenpää haluaa tulevalla kaudella parantaa edellisen talven joukkuekilpailun kahdeksatta sijaa.

Joukkueeseen on nimetty kuusi miestä ja yksi nainen. Hiihtäjät ovat samat kuin viime kaudella: Ari Luusua, Niko Koskela, Christoffer Lindvall, Hans Mäenpää, Viktor Mäenpää ja Hannes Mäenpää sekä naisissa Evelina Bångman.

Joukkuekilpailun pisteet karttuvat jokaisessa osakilpailussa kahden parhaan miehen ja joukkueen parhaan naisen tuloksesta.

‒ Niko Koskelan kanssa sovittiin viimeisistä yksityiskohdista viime viikolla. Hänellä ja Ari Luusualla on kaikki mahdollisuudet hiihtää kymmenen parhaan joukkoon. Lindvall ja Mäenpäät lähestyvät askel askeleelta sijoituksia 20‒30 parhaan joukossa, sanoo joukkueen johtaja Kim Mäenpää tallin tiedotteessa.

Myös 26-vuotias ruotsalainen Evelina Bångman oli mukana Ski Team Mäenpäässä jo viime kaudella. Hän oli naisten kokonaiscupissa seitsemäs. Osakilpailuista Bångmanin parhaat sijoitukset olivat Marcialongan ja Toblach-Cortinan yhdeksännet sijat. Ennen viime kautta hän hiihti vain naisista koostuneessa Ski Pro Am -tallissa ja voitti nuorten kokonaiskilpailun.

BangmanEvelinaMOsthVismaSkiClassicsEvelina Bångman hiihtää toista kautta Team Mäenpäässä. Kuva: Marnus Östh/Visma Ski Classics

Loppukaudeksi Team Mäenpäässä on vielä paikkoja auki, joten loppukauden huipentumiin Vasaloppetiin ja Ylläs-Leviin on mahdollista nimetä lisää hiihtäjiä.

Ennen kauden alkua Team Mäenpään hiihtäjät leireilevät Livignossa ja Mallorcalla. Ensin on kuitenkin ohjelmassa tiimin ”kotikilpailu”, kun kaikki joukkueen miehet ovat sunnuntaina lähtöviivalla Gold Coast Ski Marathon -rullahiihtokilpailussa. Pedersöressä rullaillaan 42 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Visma Ski Classicsin kausi alkaa 30. marraskuuta

 - Outi Hytönen

Juttua korjattu. Alun perin jutussa mainittiin, että Team Mäenpää on ollut ainoa suomalaisjoukkue Visma Ski Classicissa. Team Mäenpää ei ole ainoa suomalaistiimi, joka on kiertänyt Visma Ski Classics sarjaa. Sarjaan on osallistunut myös FullFit Team ja Team Peltonen.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri