swix asut banneri

Hiihtoliiton talous kääntyi positiiviseen suuntaan

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Suomen Hiihtoliiton toimintakausi 2017-2018 oli menestyksekkäämpi kuin aiempina viime vuosina.

Urheilullisella puolella parannusta tuli muun muassa Pyeongchangin olympialaisten neljän mitalin ja maailmancupin 17 palkintopallisijoituksen muodossa. Myös liiton taloudellinen tila on kääntynyt vakavasta ylijäämäiseksi.

Hiihtoliiton toimintakausi toukokuun lopussa päättyi kultajuhliin myös lasten ja nuorten Lumilajit Liikuttavat -kokonaisuuden voittaessa Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) SnowKidz Award -ykköspalkinnon jo toistamiseen. Seuratoimintapalvelujen onnistumisen merkkinä olivat myös 14 luovuttettua Tähtiseura-tunnusta, jotka Hiihtoliitto jakoi ensimmäisenä lajiliittona hiihtoseuroilleen toukokuussa.

- Takana on upea ja työntäyteinen toimintakausi niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Talouden tervehdyttäminen on ollut suuressa roolissa ja olen erittäin iloinen, että olemme saaneet näin merkittävän käänteen aikaan, sanoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi liiton tiedotteessa.

Hiihtoliitto käynnisti keväällä 2018 strategianpäivitysprosessin. Prosessin tuloksena edellisen olympiadin strategia kirkastettiin. Painopistealueiksi nousivat huippu-urheilu, elinvoimaiset seurat sekä vetovoimaiset hiihtolajit. Visio "Paras lumella 2022" tähtää niin huippu-urheilussa Pekingin olympiamenestykseen kuin taloudellisesti resurssien kasvuun sekä seuratoiminnassa yhä suuremman lumilajiliikkujien määrän houkuttelemiseksi lajeihin.

- Taloustilanteemme ollessa hallinnassa se mahdollistaa terävöitetyn strategianmukaisen toiminnan sekä huippu-urheilun, seuratoiminnan että hiihtoharrastuksen lisäämisen edistämiseksi. Urheilumme menestyksekkäät valmennusjärjestelmämme saavat jatkoa ja pysymme kehityksen kärjessä, jatkaa Haapasalmi.

Taloudessa täyskäännös

Hiihtoliiton tilikausi päättyi toukokuussa noin 450 000 euron ylijäämäiseen tulokseen. Vaikka taloutta rasittaakin taseessa oleva merkittävä velka, on Hiihtoliiton taloudellisessa tilanteessa tapahtunut täyskäännös. Kesällä ja syksyllä 2017 laaditut sopeuttamistoimenpiteet toteutettiin suunnitellusti, eivätkä merkittävänä tulonlähteenä toimivat kotimaan maailmancup-tapahtumat aiheuttaneet yllätyksiä.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala nostaa nopean reagoinnin ja tiukan talouskurin talouden parantamisen merkittäviksi tekijöiksi.

- Reagoimme tilanteeseen viime syksynä mahdollisimman nopeasti tehden sopeuttamistoimenpiteitä. Toiminnan huolellinen suunnittelu ja talouden hallinta on iskostunut läpi koko meidän organisaation. Olemme onnistuneet hyvin myös kumppanihankinnassa ja lisäksi maailmancupien tuotto oli menneellä kilpailukaudella maksimaalinen. Kuitenkin myös jatkossa kustannusten hallinnan pitää olla tarkkaa ja samalla meidän tulee etsiä jatkuvasti uusia rahoitusmalleja, sanoo Kulmala.

Hiihtoliitto pitää kokoustaan paraikaa Hämeenlinnassa.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri