motion banneri

Martin Johnsrud Sundby ei mukana maajoukkueleirillä – isä lähellä kuolemaa metsästysreissulla

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Martin Johnsrud Sundby jättää Norjan Moldessa käynnissä olevan maajoukkueen leirin väliin. Syynä tähän on Sundbyn isän John Erik Sundbyn vakava loukkaantuminen vajaa kaksi viikkoa sitten metsästysreissulla.

Norjalaisviestimet uutisoivat jo vajaa kaksi viikkoa sitten onnettomuudesta, joka sattui Raulandissa Telemarkin läänissä. Noin 60-vuotiasta miestä oli pelastettu maastosta yli viiden tunnin ajan ja hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan Osloon.

Mies oli loukkaantunut ilmeisesti kaaduttuaan tai pudottuaan korkealta. Viikonloppuna Martin Johnsrud Sundby vahvisti tiedotusvälineille, että loukkaantunut henkilö oli hänen isänsä.

Sundbyn mukaan hänen isänsä on ollut teho-osastolla kymmenen päivää. Kasvoihin pahasti loukkaantuneen ja huomattavasti verta menettäneen isän tilanne oli aluksi erittäin kriittinen, mutta viimeiset pari päivää ovat näyttäneet, että hän olisi toipumassa. John Erik Sundby oli joutunut taivaltamaan maastossa useita tunteja itse ja metsästäjäystäviensä avustamana, sillä avustustoimia vaikeutti alueella ollut huono sää.

- Vammoista toipuminen voi kestää aikansa, mutta hän on hyvissä käsissä Ullevålin sairaalassa. Minä ja perheeni olemme erittäin kiitollisia kaikille, jotka ovat olleet mukana sekä pelastusoperaatiossa että sairaalahoidossa, Sundby kertoi Norjan TV2 -kanavalle.

Maajoukkueessa ollaan ymmärtäväisiä Sundbyn päätöksestä jättää leiri väliin.

- Ymmärrämme hyvin Martinin päätöksen pysyä kotona tällaisten sattumusten jälkeen, totesi maajoukkuevalmentaja Eirik Myhr Nossum Norjan TV2:lle.

- Juho-Veikko Hytönen

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri