motion banneri

NRK: Nämä Norjan mieshiihtäjät on valittu jo Rukan maailmancup-avaukseen – vain yksi paikka jaossa kansallisen kauden avauksessa

Johannes Hösflot Kläbolla on henkilökohtainen paikka maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbolla on henkilökohtainen paikka maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy marraskuun lopussa Kuusamon Rukalta, mutta Norjan hiihtoliitto on tehnyt jo nyt etukäteisvalintoja avausviikonloppuun. Asiasta tietää Norjan yleisradioyhtiö NRK, joskaan Norjan hiihtoliitto ei ole vahvistanut asiaa.

NRK kirjoittaa, että käynnissä olevalla maajoukkueleirillä Moldessa ainakin miesurheilijat saivat tietää, ketkä on valittu edustamaan maataan Rukalla. Tämä tarkoittaa sitä, että osan urheilijoista ei tarvitse antaa näyttöjä maailmancupia edeltävissä kansallisissa kisoissa Beitostölenissä reilu viikko ennen Rukan maailmancup-avausta.

Rukalla kilpaillaan 15 kilometriä väliaikalähdöllä ja sprintti. Seuraavat miehet on NRK:n mukaan valittu edustamaan Norjaa:

15 km: Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tönseth, Hans Christer Holund ja Simen Hegstad Krüger
Sprintti: Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Sindre Björnestad Skar ja Sondre Turvoll Fossli.

Lisäksi Emil Iversen on NKR:n tietojen mukaan mitä todennäköisimmin molemmilla matkoilla.

Viime vuoden maailmancupin kokonaisvoittajalla Johannes Hösflot Kläbolla sekä Skandinavia Cupin voittajalla Martin Löwstrøm Nyengetillä on henkilökohtainen paikka maailmancupiin. Norjalla on näiden kahden henkilökohtaisen paikan lisäksi kuusi paikkaa maailmancupissa, joten etukäteen valittujen päälle jaossa on enää yksi paikka molemmille matkoille, mikäli Iversen hiihtää sekä sprinttiä että 15 kilometriä.

NRK on tavoittanut useita maajoukkuehiihtäjiä loppuviikon aikana, mutta yksikään ei ollut halukas kommentoimaan millään tavalla maailmancup-valintoja. Mikäli tiedot pitävät paikkansa on Petter Northugilla, Sjur Röthellä, Finn Hågen Kroghilla sekä Nikas Dyrhaugilla paljon pelissä Beitostölenissä, jossa norjalaisten kilpailukausi käynnistetään 16.-18. marraskuuta.

Perinteisesti läpimurtokauttaan hiihtävät urheilijat eivät ole saaneet mahdollisuutta edustaa Norjaa Rukalla, vaikka Beitostölenissä olisi irronnut maajoukkuehiihtäjiäkin parempia tuloksia. Avausviikonlopun paikat ovat menneet maajoukkuehiihtäjille. Muiden näyttöpaikka on ollut vasta seuraavan viikonlopun Lillehammerin osakilpailussa, jossa Norja voi asettaa kansallisen ryhmän myötä enemmän hiihtäjiä ladulle.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri