swix asut banneri

Imatralla hiihdetään 20. lokakuuta alkaen – hiihtoloman voi viettää jo syyslomalla

Kuva: Imatra Base Camp Oy

Kuva: Imatra Base Camp Oy

Imatralla hiihdetään viiden kilometrin lenkillä. Ukonniemi tarjoaa loistavat puitteet lomailuun sekä ensilumenleireille.

(Yhteistyössä Imatra Base Camp Oy:n kanssa)

Hiihtokausi käynnistyy eri puolilla Suomea viime talvena säilöttyjen lumien avulla. Imatralla lumi levitetään rullahiihtoradan päälle ja tarjolla on vaihteleva latu. Imatra Base Camp Oy:n myyntipäällikkö Jaakko Jäppinen kertoo, että latu avataan 20. lokakuuta noin kahden kilometrin mittaisena ja se rakentuu täyteen viiden kilometrin mittaansa 1. marraskuuta mennessä.

Viime talvi oli kylmä ja luminen. Jäppisen mukaan olosuhteet olivat otolliset tulevan talven lumien tekemiselle, eikä kuuma kesä sulattanut lunta enempää kuin aiempina kesinä.

- Lumi on tykkilunta, mutta viime vuonna kylmiä kelejä riitti. Kuuma ja kuiva kesä on itse asiassa parempi lumen säilömisen kannalta kuin viileä ja sateinen. Ainahan tietysti joku osa lumesta häviää kesän aikana, mutta sitä on riittävästi, Jäppinen toteaa.

Hiihtoloma syksyllä

Imatran hyvät olosuhteet ovat tuoneet paikalle aina kansainvälisiä vieraita. Tänä vuonna leirille odotetaan ampumahiihtomaajoukkueita Tšekistä sekä Valko-Venäjältä. Lisäksi ensilumille on tulossa leireilemään useita kotimaisia maasto- sekä ampumahiihtoseuroja.

- Sekä tsekit sekä valkovenäläiset tykästyivät Imatran olosuhteisiin viime syksynä niin paljon, että heille oli helppo päätös tulla meille leirille myös tänä syksynä. Maailmanluokan lajiharjoitteluolosuhteet, oheisharjoittelupaikat sekä hotellit kaikki urheiluopistomaisesti kävelymatkan sisällä toisistaan, rauhallisella sijainnilla Saimaan rannalla, mutta silti vain muutama kilometri kaupungin keskustasta. Siinä muutamia tekijöitä, jotka ovat saaneet kiitosta leiriryhmiltä, Jäppinen toteaa.

Ukonniemen alue tarjoaa myös hyvät puitteet syksyisen hiihtoloman järjestämiselle jo vaikka koulujen syyslomaviikolla. Ladulle pääsee suoraan muun muassa Imatran Kylpylän pihalta ja tekemistä lomailijalle löytyy hiihtämisen lisäksi reilusti. Kylpylä oheispalveluineen, seikkailupuistot, monipuoliset sisä- ja ulkoliikuntapaikat ja laadukkaat ravintolat takaavat monipuolisen ohjelman syksyiselle hiihtolomalle.

ImatranEnsilumenlatuKuva: Imatra Base Camp Oy

Imatralla latu rakentuu kahteen eri osaan: rullaradan päälle tehtävä kilpalatu sisältää suurempia korkeuseroja. Toinen pätkä kylpylän suuntaan on tasaisempaa.

- Kilpaladulla hiihdetään myös SM-hiihdot 2019, joten kilpailijat pääsevät testaamaan latuja jo hyvissä ajoin. Kuntoilijatkin voivat käydä kokeilemassa, millaisia nousuja SM-hiihdoissa on edessä. Tasaisempi osuus palvelee kuntohiihtäjien lisäksi kilpamenijöitä. PK-treeneissä sykkeet saa pidettyä kurissa tällä osalla, Jäppinen kertoo.

Kisoja ladulla

Laduilla riittää myös kilpailuja. Joulukuun puolivälissä Imatran Urheilijat järjestää FIS-hiihdot ja lisäksi seura järjestää perinteiset Uuden Vuoden hiihdot. Voi tosin olla, että nämä kisat käydään jo luonnonlumella.

- Imatran ladun maksullisuus päättyy siinä vaiheessa, kun luonnonlumiladut avautuvat. Viime vuonna tämä tapahtui ennen joulua.

Imatran ensilumenlatu aukeaa lauantaina 20.10. Päivilippu maksaa 10 euroa. Eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä hinta on puolet vähemmän. Myynnissä on myös viikonloppu- ja viikkolippuja.

Lisätietoa ladusta sekä hinnoista löytyy osoitteesta ensilumenlatu.fi

Lisätietoa Ukonniemen alueen muista mahdollisuuksista löytyy osoitteesta ukonniemi.fi

-Juho-Veikko Hytönen

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri