swix asut banneri

Lumitilanne Keski-Euroopan korkeuksissa heikko: Ruotsalaiset jäävät kotimaahan, Haavisto luonnehtii olosuhteita tyydyttäviksi

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Ruotsin hiihtomaajoukkue ei lähde tänään keskiviikkona korkean paikan leirille Italian Val Senalesiin. Liitosta perustellaan asiaa Keski-Euroopassa vallitsevilla kehnoilla lumiolosuhteilla.

Sen sijaan A-maajoukkue ja Team Bauhaus-nimeä kantava B-maajoukkue hiihtävät ensi viikosta alkaen Bruksvallarnassa, jonne on tehty säilölumilatu.
Lumiolosuhteet ovat heikkoja Keski-Euroopan jäätiköillä. Suomen maajoukkue on harjoitellut Val Senalesissa viime viikon perjantaista lähtien. Leirin kestää ensi viikon loppuun asti.

Hufvudstadsbladetin haastattelema Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto sanoo, että olosuhteet ovat tyydyttävät.

- Olemme pystyneet hiihtämään joka päivä, kertoi Haavisto HBL:lle maanantaina.

Italiassa on myös muita mahdollisuuksia harjoitella, mikäli lumiolosuhteet ovat heikot.

- Seuraamme tilannetta ja lyhennämme tarpeen vaatiessa harjoituksia lumella. Voimme tehdä laadukkaita harjoituksia myös rullasuksilla, Haavisto totesi.

Keski-Euroopan muista keskuksista on kuulunut samankaltaisia uutisia: ladut ovat jäiset, eikä uutta lunta ole luvassa.

Haavisto kertoo lehden haastattelussa, että lumitilanne saattaa korkealla muuttua nopeastikin, vaikka sääennuste ei tällä hetkellä povaa uutta lunta alueelle. Kaikesta huolimatta 2000 metrin korkeudessa asuvat suomalaiset saavat hyötyä korkeasta paikasta Seefeldin MM-kisoja ajatellen.

Olosuhteet Val Senalesissa eivät voi kuitenkaan täysin kurjat olla, sillä Iivo Niskasen laittamasta Instagram-kuvasta päätellen hiihtäminen jäätiköllä on jopa viihtyisää.

 

 

 

View this post on Instagram

❄👌👌😗😗😗

A post shared by Iivo Niskanen (@iivoniskanen) on

 

 

 

Suomen maajoukkueleiri kestää Italiassa lokakuun 28. päivään saakka. Ruotsalaiset hiihtävät Bruksvallarnassa pari päivä pidempään. Suomen kilpailukausi käynnistyy jo puolentoista viikon kuluttua Suomen Cupin avauksesta Vuokatista, mutta maajoukkuehiihtäjiä kotimaan kilpailuissa nähdään todennäköisesti vasta viikkoa myöhemmin Rovaniemellä. Ruotsalaishiihtäjien kauden avaus on marraskuun puolivälissä Bruksvallarnassa.

-Juho-Veikko Hytönen

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri