swix asut banneri

Johannes Kläbo pitää Bolshunovia ensi kaudella kovana vastuksena, Northugin kanssa ”voi käydä miten tahansa”

Johannes Hösflot Kläbo voitti Pyeongchangin olympialaisissa kolme kultaa. Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo voitti Pyeongchangin olympialaisissa kolme kultaa. Kuva: NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Johannes Hösflot Kläbo ei ylläty, mikäli maanmies Petter Northug tekisikin paluun hiihtomaailman terävimpään kärkeen monen vuoden tauon jälkeen.

Hän kertoo ajatuksistaan uutistoimisto NTB:lle.

- Mahdoton sanoa. Se voi päättyä miten tahansa, joko kaikki tai ei mitään. Hän on harjoitellut parhaaksi katsomallaan tavalla, kuten olen harjoitellut minäkin, ja sitä ovat tehneet myös kaikki muut, Kläbo pyöritteli.

Kläbo uskoo, että Northugilla on kaikki mahdollisuudet kulkea kovaa ensi talven laduilla. Edellisen kerran Northugin hiihto on sujunut edes jollakin tasolla Lahden MM-hiihdoissa vuonna 2017.

Seefeld päätavoite, Tour de Ski kiinnostaa

Kolme olympiakultaa Pyeongchangista voittanut Kläbo haluaa menestyä Seefeldin MM-kisoissa keväällä. Harjoituskaudelle on osunut pari sairastumista, mutta hän ei ole huolissaan. Alkukauden suunnitelma on tehty, vaikka oikeudet muutoksiin pidetään:

- Hiihdän Beitossa (Beitostölen, norjalaisten kauden avauskilpailu), Kuusamossa sekä Lillehammerissa, ja sen jälkeen mietitään mennäänkö vai eikö mennä Tour de Skille, Kläbo paljasti.

NorthugModNFPetter Northugilla ei ole kulkenut pariin vuoteen. Kuva: NordicFocus

Kläbon mukaan Tour de Ski olisi hieno tapahtuma, mutta Seefeldiä silmällä pitäen on oltava varovainen. Lisäksi on tarkkaan mietittävä sitä, kannattaako kaikissa maailmancup-viikonlopuissa hiihtää kaikkia startteja, vaikka sekä sprintti että normimatkat sinänsä kiinnostavat.

MM-kisoihin hän lähtee varovaisin tavoittein, eikä kolme MM-kultaa ole helppo nakki, vaikka palkintokaapissa on kolme olympiakultaa. Kaikesta huolimatta 22-vuotias hiihtäjä haluaa olla mitalikamppailussa jokaisessa startissa, johon hän osallistuu.

- Mutta on oltava realistinen, ja oltava tyytyväinen, mikäli onnistuu saavuttamaan MM-mitalin. Kuulostaa varmaan vähän laimealta, mutta on siellä monta muutakin kovaa, jotka tulevat MM-kisoihin hyvin valmistautuneina, Kläbo jatkoi.

Erityisesti Kläbo aikoo pitää silmällä Alexander Bolshunovia, joka oli äärimmäisen kova viime kaudella. Venäläisistä myös Sergei Ustjugov on norjalaisen mukaan kova kilpakumppani.

-Juho-Veikko Hytönen

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri