motion banneri

Suomen Cupissa kärkitaistossa uusia seuroja: Puijon Hiihtoseura ja SkiTeam 105 tuovat alueilleen positiivista pöhinää

Vuokatin Suomen Cupin viestin lähtö vuonna 2017. Kuva: Touho Häkkinen

Vuokatin Suomen Cupin viestin lähtö vuonna 2017. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cup käynnistyy viikon kuluttua Vuokatista. Hiihdon seurasiirrot ovat muuttaneet kesän aikana seurojen voimasuhteita ja ensi kaudella kilpailun kärjessä nähdään uusia joukkueita.

Seurojen osalta keväällä mielenkiintoa herätti erityisesti Puijon Hiihtoseura, jonne Kuopiossa pitkään asunut Iivo Niskanen siirtyi. Niskasen lisäksi seuraan vaihtoivat muun muassa Perttu Hyvärinen ja Lauri Gummerus, ja kun seurasta ennestään löytyy muun muassa Ilkka Herola, on kasassa mielenkiintoinen ryhmä viestejä ajatellen. Puijon Hiihtoseuran vastuuvalmentaja Mika Venäläinen on mielissään kuopiolaiseen hiihtoon tulleesta positiivisesta pöhinästä.

– Sen huomaa parhaiten yhteisharjoituksiin osallistujamäärien lisääntymisellä, kommentoinnit ja kyselyt kadunkulkijoilta ja taustatyöntekijöiden innostumisesta. Iivo on pari kertaa kesän aikana osallistunut harjoituksiin ja se on lisännyt intoa nuorten keskuudessa huimasti, Venäläinen sanoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Niskasen debyytti PHS:n väreissä ei ole vielä Vuokatissa, joten avausviikonlopun viestitavoite on maltillinen.

– Iivon vielä leireillessä ja muiden ja omienkaan kuntoa tietämättä sijoitustavoite on kuuden sakkiin, Venäläinen sanoo.

VuorinenLauri2Skiteam105Lauri Vuorinen on yksi monista kesän aikana seuraa vaihtaneista hiihtäjistä. Tulevalla kaudella hän hiihtää SkiTeam 105:n väreissä. Kuva: SkiTeam 105

Raisiolainen maastohiihdon erikoisseura SkiTeam 105 on yksi viime vuodesta vahvistuneita tiimejä. Kun seuran väreihin siirtyivät maajoukkuehiihtäjä Lauri Vuorinen sekä nuorten maajoukkueeseen kuuluvat veljekset Onni ja Leo Rantahalvari, tuli SkiTeam 105:stä entistäkin mielenkiintoisempi ryhmä Suomen Cupin viesteihin.

– Pääsemme avaukseen kahdella kovalla joukkueella, Vantaalla tavoitteena saada kolmekin joukkuetta jalkeille. Toivottavasti väki pysyy terveenä ja ehjänä. Viime vuoden avauksen kahdeksatta sijaa pitää lähteä parantamaan, seuran puheenjohtaja Ossi Hakanen sanoo.

SkiTeam 105:ssä on tällä hetkellä noin kolmisenkymmentä hiihtäjää. Seuraa kasvatetaan Hakasen mukaan maltilla, mutta naisten joukkue on tavoitteena saada jalkeille lähivuosina.

Suomen Cupin ohjelma

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri