swix asut banneri

Norjan maajoukkue hääti sairaan Petter Northugin venäläisten ja suomalaisten hotelliin, venäläisten valmentaja pelkää tartuntoja

Petter Northug on sairaana. Kuva: NordicFocus

Petter Northug on sairaana. Kuva: NordicFocus

Norjan hiihtomaajoukkue leireilee korkealla Italian Val Senalesissa, jossa myös monen muun maan maastohiihtomaajoukkueet harjoittelevat.

Leirillä mukana oleva Petter Northug on sairastunut viikonlopun aikana. Tartuntariskin välttämiseksi leirillä olevat urheilijat usein eristetään muista urheilijoista ja Norjan valmennusjohto hääti Northugin kokonaan maajoukkuetovereiden hotellista.

Northug pistettiinkin samaan hotelliin, jossa Venäjän ja Suomen maajoukkue asuvat. Asiasta kertoo Norjan TV2.

Venäjän maajoukkuevalmentaja Markus Cramer ei pitänyt ajatuksesta.

- Aika yllättävää, että Norja siirsi hänet tänne missä me asumme. He tietävät, että Venäjän ja Suomen joukkueet majoittuvat täällä ja eilen illalla tuli myös Sveitsi ja Dario Cologna. Onkin pelottavaa, että Northug voi tartuttaa toisia. Tässä laaksossa on kyllä yllin kyllin muitakin hotelleja, Cramer muistutti Norjan TV2:lle.

Maajoukkueet asuvat 2000 metrin korkeudessa saadakseen maksimaalisen hyödyn irti korkeasta ilmanalasta. Samalla korkeus on kuitenkin kuormittava tekijä ja Cramer ihmetteleekin, miksi Northugia ei majoitettu alemmas.

- Meillä oli myös yksi hiihtäjä, joka sairastui täällä Val Senalesissa. Hänet siirrettiin 2000 metristä Naturnsiin alle 600 metriin. En ole lääkäri, mutta olen luullut, että tällainen on normaali käytäntö, Cramer ihmettelee.

CramerMarkusKevatseminaariKUVenäjän hiihtomaajoukkueen valmentaja Markus Cramer. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Nopea siirto vanhempien hotelliin

TV2 luettelee, että Northugin kanssa samassa hotellissa asuvat nyt muun muassa Krista Pärmäkoski, Iivo Niskanen, Sergei Ustjugov ja Dario Cologna yhdessä  edellä lueteltujen urheilijoiden maajoukkuetovereiden kanssa.

Norjan hiihtomaajoukkueen lääkäri Öystein Andersen kertoi norjalaisviestimille, miksi Northug pysyy korkealla.

- Sen vuoksi, että Petter saa asua samassa hotellissa vanhempiensa kanssa ja, että hänet oli mahdollista siirtää sinne nopeasti, Andersen perusteli.

Hän ei vastannut kysymykseen, voiko Northug tartuttaa hotellissa asuvia ei-norjalaisia urheilijoita.

Andersen kertoi, että norjalaisista myös Emil Iversen on sairastunut, mutta hän ei ole siirtynyt toiseen hotelliin vaan pysyy muun maajoukkueen kanssa samassa hotellissa.

Suomen maajoukkue on leirillä Val Senalesissa kuluvan viikon loppuun asti.

-Juho-Veikko Hytönen

 Mainos
Tilaa Petter Northugin 30.10. ilmestyvä kirja Northug – Minun tarinani

Tilaa nyt!

 

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri