swix asut banneri

Kustantaja poisti osia uudesta kirjasta – näyttelijän ja Petter Northugin suhteesta ei kerrottu oikeita tietoja

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Hiihtäjä Petter Northugista kertova omaelämäkerta Minun tarinani on ilmestynyt Norjassa ja aiheuttanut heti kohuja.

Norjalaisnäyttelijä ja pokerinpelaaja Aylar Lie vaati, ettei kirjaa julkaistaisi häntä koskevia tietoja osin. Liellä ja Northugilla oli suhde, joka alkoi vuonna 2011. Northug kertoo suhteestaan Lien kanssa uudessa kirjassa.

Lien asianajaja John Christian Elden lähetti viime viikolla teoksen norjalaiskustantajalle kirjeen, jossa se vaatii kirjan sisällön muuttamista. Kirjan sisältö loukkaa asianajajan mukaan Lien yksityisyyttä, eikä kustantaja, kirjan toimittanut Jonas Forsang tai Northug itse ollut yhteydessä häneen ennen sen ilmestymistä.

Norjan TV2 on nähnyt Eldenin lähettämän kirjeen, jossa todetaan, etteivät kaikki Northugin kirjassa esiintyvät tiedot pidä paikkansa. Lie vaatii asianajajansa välityksellä, että joko häntä koskevat kohdat poistetaan kokonaan kirjasta tai sitten ne kerrotaan totuudenmukaisesti.

Maanantaina kustantamo kertoi, että se onn suostunut poistamaan kirjasta Aylar Lietä koskevat osat.

Aylar Lie on iranilais-norjalainen näyttelijä, joka muutti perheensä mukana Norjaan kolmevuotiaana. Hän on esiintynyt norjalaislehtien otsikoissa moneenkin eri otteeseen. Aikuisviihde-elokuvissa uransa aloittanut Lie on myöhemmin esiintynyt myös muissa elokuvissa sekä muun muassa ruotsalaisen DJ Basshunterin musiikkivideioilla. Hän on myös kilpaillut Norjan Big Brotherissa ja Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa.

Uutuuskirjassa Northug kertoo, että hän tapasi Lien ensimmäistä kertaa Oslon MM-hiihtojen 50 kilometrin voittoisan kilpailun jälkeisenä yönä.

-Juho-Veikko Hytönen

 Mainos
Tilaa Petter Northugin 30.10. ilmestyvä kirja Northug – Minun tarinani

Tilaa nyt!

 

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri